Siirry sisältöön
Opinto- ja verkostoitumisretki Tahkolle

Opinto- ja verkostoitumisretki Tahkolle

Rautavaaran matkailun yritysverkoston retki Tahkolle 23.11.2021 klo 8.45 – 17.30: Lähde mukaan tähän mielenkiintoiseen päivään, kun retkeilemme tutustumaan Tahkon alueen yrityksiin ja palveluihin. Jospa päivän aikana syntyy ideoita tuotavaksi ja muokattavaksi Rautavaaralle tai yhteistyön ituja Tahkon suuntaan.

Retki on tarkoitettu ensisijaisesti yrittäjille tai muille toimijoille, jotka tarjoavat matkailijoille suunnattuja palveluja Rautavaaralla. Tervetulleita ovat myös henkilöt,  jotka suunnittelevat palvelutuotannon aloittamista. Mukaan mahtuu max 20 osallistujaa. OSALLISTUJAMÄÄRÄ ON TÄYNNÄ. Jos haluat ilmoittautua mahdolliselle peruutuspaikalle, lähetä sähköpostia tuula.palojarvi@rautavaara.fi.

Retki on osallistujille maksuton, mutta lounas Ravintola Kaislassa on omakustanteinen 12,50 €.

Päivän ohjelma

8.45 lähtö Rautavaaran kunnantalolta yhteiskuljetuksella

9.10 lähtö Hankamäen bussipysäkiltä

10.00 Tahko
Seuraan liittyy Teija Kemppi, joka toimii päivän emäntänä. Teija on Tahko Experience yrittäjänä mukanamme koko päivän kertoen Tahkon aluetietoa ja esitellen myös Nilsiä-Tahko AR-kierroksia.

Panorama Bar
Tahkovuoren huipulla matkailijoita palvelee Panorama Bar, jonka valttikortti on nimensä mukaisesti laajana Syvärijärven yli levittäytyvät Tahkon maisemat. Panorama Barille valmistui 2019 näköalasauna ja lähdevesipalju. Suunnitteilla on Maisemahotelli Raaha ja metsäkylpylä Forest Spa. Tavoitteena on Tahkon huipulle korkealuokkainen, alueen luontoon hyvin sulautuva ravintolan, hotellin ja kylpylän muodostama kokonaisuus. Palveluista ja suunnitelmista kertoo yrittäjä Harri Jokela.
Tulokahvit.

12.00 Ravintola Kaisla
Lämminhenkinen ravintola Tahkon sydämessä. Kaislan palveluihin kuuluvat ruoka, tuoreet leivonnaiset, erikoiskahvit ja drinkit. Kaisla Catering palvelee Tahkon ja Nilsiän alueella ja yrityksellä on myös 5 kpl vuokrapaljuja sekä rinneravintola Lännen Kaisla. Kaislan palveluista kertoo yrittäjä Anne Joronen.

Kaislassa nautimme omakustanteisen lounaan hintaan 12,50 € / hlö. Hintaan sisältyy runsas ja ruokaisa salaattipöytä, leivät ja levitteet, maukas päivän kotiruoka sekä kahvi/tee. Ruokajuomana hintaan sisältyy vesi, mehu, maito ja kotikalja. Lounas maksetaan paikan päällä.

13.00 Tahko Safarit
Ryminää, rytkettä, rentoutumista ja fiilistelyä maalla ja vedessä; seikkailuja vuodesta 1998. Ohjelmapalveluja ja välinevuokrausta mm. moottorikelkkailuun, sähköpyöräilyyn ja melontaan. Yrityksen toimintaa esittelee pian vuoden verran uutena omistajana toiminut toimitusjohtaja Jarno Nousiainen Jylhä Outdoors Oy:stä.

13.30 Villi Pohjola Oy
Villi Pohjola toimipiste sijaitsee Tahkon ydinkeskustassa palvellen välinevuokrauksessa ja aktiviteeteissa. Tahkon toimipiste aukesi helmikuussa 2021. Toimintaa aikaisemmin on ollut jo Bomballa, Rovaniemellä ja Levillä. Esittelemässä kohdevastaava Jani Koistinen.

14.00 TAHKOcom Oy
Keskusvaraamo TAHKOcom on Tahkon matkailupalveluiden alueellinen varauskeskus. Majoitusvalikoimassa on yli 800 kohdetta vuokrattavissa suoraan verkkokaupasta. Varauskeskus toimii myös Tahkon alueen matkailuinfona. Kotimaan valmismatkat Tahkolle käynnistyivät Aurinkomatkojen ja TAHKOcomin yhteistyönä viime kesänä. Näistä teemoista meille kertoo toimitusjohtaja Teo Kuosmanen.

15.30 Ravintola El Monte
Ravintolan keittiössä kunnioitetaan klassista suomalaista keittotaitoa ja vaalitaan suomalaisia huippu raaka-aineita. El Monten Makumatkat on kiinnostava elämystuote hyvän ruoan ystäville, jossa ruoka tehdään alusta alkaen itse, kehittäen samalla omaa makuaistia ja makujen yhdistelyn taitoa. Esittelemässä keittiömestari, yrittäjä Pekka Liukkonen.
Lähtökahvit.

16.30 Lähtö paluumatkalle

Pysähdys tarvittaessa Hankamäessä

17.30 perillä Rautavaaran kunnantalolla

 

Lisätietoja: hanke- ja elinkeinokoordinaattori Tuula Palojärvi, p. 044452 5712, tuula.palojarvi@rautavaara.fi

Retki on osa Live Like a Local in Rautavaara -hanketta.