Siirry sisältöön

Uimarannat

Suomen paratiisirannat löytyvät Rautavaaralta! Täällä rantaelämästä nauttivat niin pienet kuin isotkin vesipedot ja auringonpalvojat. Järvi kuin järvi, niin luonnonhiekkaisia uimapaikkoja tulee vastaan. Ja kaikille riittää tilaa.

Rautavaaralla on yksi varsinainen yleinen uimaranta. Yleisiä kunnan kunnossapitämiä uimapaikkoja on viisi, sekä muita ilman valvontaa ja kunnossapitoa olevia uimapaikkoja kolme.

Yleisillä uimarannoilla ja uimapaikoilla kunta on ylläpitovastuussa. Rautavaaran tekninen toimi huoltaa näiden paikkojen rakenteita ja ympäristöä kesäkaudella.  Uimaranta tarkastetaan sekä terveydensuojelulain (763/1994) että kuluttajaturvallisuuslain (920/2011) 7 § nojalla vuosittain. Kunnan ylläpitämillä uimapaikoilla tehdään turvallisuuteen liittyvä tarkastus 2-3 vuoden välein.

Terveystarkastaja suorittaa veden mikrobiologista tarkkailua. Vedestä otetaan kolme uimavesinäytettä kesässä. Uimavedestä otetut näytetulokset laitetaan näkyville uimarannan ilmoitustaululle.

Siilinjärven ympäristöterveyspalvelut huolehtii veden laadun tarkkailusta koko uimakauden ajan 15.6.-31.8. Lue lisätietoja Siilinjärven kunnan sivuilta. Yleisten uimarantojen vedenlaadun voit tarkistaa tästä.

Yleiset uimarannat:

Saarelan uimaranta

Kunnan ylläpitämät yleiset uimapaikat:

Hiekkahäikän uimapaikka

Iso-Valkeisen uimapaikka

Rouskunhiekan uimapaikka

Syvä-Kankaisen uimapaikka

Öljäkän uimapaikka

Muut uimapaikat:

Katajamäen uimapaikka

Lapinjärven uimapaikka

Ylä-Luostan uimapaikka