Siirry sisältöön

Uimarannat

Suomen paratiisirannat löytyvät Rautavaaralta! Täällä rantaelämästä nauttivat niin pienet kuin isotkin vesipedot ja auringonpalvojat. Järvi kuin järvi, niin luonnonhiekkaisia rantoja tulee vastaan. Ja kaikille riittää tilaa.

Rautavaaralla on yksi varsinainen yleinen uimaranta. Yleisiä kunnan kunnossapitämiä uimapaikkoja on kahdeksan.

Yleisillä uimarannoilla ja uimapaikoilla kunta on ylläpitovastuussa. Rautavaaran tekninen toimi huoltaa näiden paikkojen rakenteita ja ympäristöä kesäkaudella.  Uimaranta tarkastetaan sekä terveydensuojelulain (763/1994) että kuluttajaturvallisuuslain (920/2011) 7 § nojalla vuosittain. Kunnan ylläpitämillä uimapaikoilla tehdään turvallisuuteen liittyvä tarkastus 2-3 vuoden välein.

Terveystarkastaja suorittaa veden mikrobiologista tarkkailua uimarannalla. Vedestä otetaan kolme uimavesinäytettä kesässä. Uimavedestä otetut näytetulokset laitetaan näkyville uimarannan ilmoitustaululle. Siilinjärven ympäristöterveyspalvelut huolehtii veden laadun tarkkailusta koko uimakauden ajan 15.6.-31.8. Lue lisätietoja Siilinjärven kunnan sivuilta. Yleisten uimarantojen vedenlaadun voit tarkistaa tästä.

Kunnan ylläpitämät yleiset uimarannat ja uimapaikat

Saarelan
uimaranta

Järvi, hiekkaranta, laituri ja uimareita polskimassa järvessä.

Kirkonkylän läheisyydessä oleva uimaranta, jossa pukukopit ja puuceet. Opasteet Ollintieltä. Uimarannalla on oma parkkipaikka.  Vieressä sijaitsevan Jokisuunniemen venevalkaman rannassa on nuotiopaikka. Saarelantie 86.

KARTTA

Hiekkahäikän
uimapaikka

Hiekkaranta ja järvi.

Kiparin läheisyydessä sijaitseva uimapaikka, jossa katettu tulipaikka, pukukopit ja puucee. Opaste Kiparintieltä. Parkkipaikkaa ei ole, mutta pysäköinti on mahdollista Hiekkahäikäntien varrelle, kun pitää huolen että liikenne pääsee kulkemaan. Kiparintie 815.

KARTTA

Iso-Valkeisen
uimapaikka

Järvi, taustalla näkyy metsää.

Ala-Luostassa sijaitseva kirkasvetinen uimapaikka, jossa pukukoppi, puucee ja katettu tulipaikka. Opaste Lehtovaarantieltä, parkkipaikka on.

KARTTA

Lapinjärven
uimapaikka

Järvi, taivas, vesikasvillisuutta ja rannan hiekkapohja.

Uimapaikalla uudehko pukukoppi ja puucee. Opaste Nurmeksentieltä. Kun olet kääntynyt uimarannalle menevälle tielle, valitse heti oikeanpuoleinen hiekkatie.

KARTTA

Lehtolammen uimapaikka

Järvi, laituri jolla nainen istuu ja taustalla metsää.

Uimapaikalla laituri, pukukopit ja puucee. Opaste Vuorimäentieltä. Tämä on pieni, rauhallinen ranta. Kannattaa huomioida, että pysäköintitilaa on niukasti. Vuorimäentie 56.

KARTTA

Rouskunhiekan uimapaikka

Hiekkaranta ja järvi.

Älänteen alueella sijaitseva upea hiekkaranta, jonka tuntumasta lähtee n. 3 km:n mittainen Kaivannonkierron helppokulkuinen luontopolku. Pukukopit, huussi ja kaksi tulipaikkaa. Opaste Varpaisjärventieltä. Joutenlahdentie 579.

KARTTA

Syvä-Kankaisen
uimapaikka

Järvi, laituri, järven takana metsää.

Rannalla pukukopit, puucee ja katettu tulipaikka. Uimaan pääsee myös laiturilta. Parkkipaikka on, opasteet Kangaslahdentieltä. Syväkankaisentie 182.

KARTTA

Ylä-Luostan
uimapaikka

Järvi, hiekkaranta ja puita.

Pukukopit ja huussi. Autot jätettävä Yläluostantien levikkeelle, rannalle opaste. Tienvarren levikkeen toisesta päästä polku rantaan levähdyspaikalle, jossa tulipaikka sekä pöydät ja penkit.

KARTTA

Öljäkän
uimapaikka

Hiekkaranta, rakennus, järvi, laituri ja puita.

Pukukopit, katettu tulipaikka, pöytä ja penkit sekä laituri. Opaste Hankamäentieltä.

KARTTA

Muut uimapaikat

Kunnan ylläpitämien uimarantojen ja -paikkojen lisäksi uintimahdollisuuksia löytyy Rautavaaran rannoilta runsaasti. Retkeilijä voi löytää kulkiessaan ihanan hiekkapohjaisen rannan ihan yllättäen. Upeita hiekkarantoja löytyy mm. Tiilikkajärven kansallispuistossa Venäjänhiekalta sekä Metsäkartanon alueelta.