Siirry sisältöön

Osoite
Koulutie 9 A
73900 Rautavaara
ylaastejalukio­@rautavaara.fi

Rehtori
Marianne Korkalainen
puh. 040 860 8231
marianne.korkalainen­@rautavaara.fi

Koulusihteeri
Marita Vartiainen
puh. 040 860 8235
marita.vartiainen­@rautavaara.fi

Rautavaaran lukion Facebook

Rautavaaran lukion Instagram

Lukio

Rautavaaran kunnan lukio on pieni lukio, joka toimii samassa rakennuksessa perusopetuksen kanssa. Meiltä löytyvät ajantasaiset ja hyvät opiskelutilat. Lukio tarjoaa laadukkaan päivälukion opetustarjonnan, jonka lisäksi lukiossa on monipuolinen verkko-opiskelumahdollisuus. Lukiossamme on myös aikuislinja. Aikuislinjalla voit osallistua nuorten päiväopetukseen tai tehdä opintojaksoja itsenäisesti lukujärjestyksemme mukaisesti. Pienuutemme ansiosta pystymme räätälöimään jokaiselle opiskelijalle yksilölliset opintopolut. Halutessasi voit rakentaa opintosi LUMA-painotteisiksi.

Rautavaaran lukio on ISO -verstaan jäsenkoulu. ISO -verstaan kautta opiskelijoiden on mahdollista suorittaa lukio- ja ammatillisen koulutuksen verkkokursseja. Lukiossamme on mahdollista suorittaa myös Tutorhousen Digiluokan lukiokursseja. Olemme Itä-Suomen yliopiston yhteistyölukio, mikä mahdollistaa Itä-Suomen avoimen yliopiston kurssien opiskelun ilmaiseksi jo lukioaikana.

KV-yhteistyötä Rautavaaran lukio tekee Metsäkartanon sekä Finest Futuren kanssa.

Tervetuloa suorittamaan ylioppilastutkinto Rautavaaran lukioon!

Hakeminen lukioon

Lukioon haetaan yhteishaussa. Yhteishausta voit lukea täältä. Lukio-opinnot voi aloittaa myös jatkuvan haun kautta läpi koulun lukuvuoden. Mikäli haluat aloittaa opiskelut kesken lukuvuoden, ole yhteydessä koulun rehtoriin Marianne Korkalaiseen (0408608231, marianne.korkalainen@rautavaara.fi).

Maksuton soluasunto lukio-opiskelijoille

Rautavaaran kunta tarjoaa Rautavaaran lukiossa syksyllä 2020 tai sen jälkeen opiskelunsa aloittaneille lukio-opiskelijoille maksuttoman soluasunnon. Kyseessä on vuoden mittainen kokeilu, jolla kunta haluaa lisätä lukion näkyvyyttä ja houkuttelevuutta. Maksuton asunto tarjotaan lukiolaiselle, joka suorittaa oppivelvollisuuttaan Rautavaaran lukiossa, eli on tosiasiallisesti läsnä Rautavaaran lukiossa. Maksuttomaan asuntoon eivät ole oikeutettuja lukion aikuislinjalla opiskelevat tai aineopiskelijat.

Asumisoikeus lukiosoluun myönnetään opiskelijalle hakemuksesta enintään kolmeksi lukuvuodeksi. Tämän jälkeen opiskelija voi hakea jatkoaikaa enintään yhdeksi lisälukuvuodeksi, mikäli lukio-opinnot ovat vielä kesken. Asumisoikeus loppuu automaattisesti silloin, kun lukiolainen on saanut lukion päättötodistuksen ja suorittanut ylioppilastutkinnon. Opiskelijan opintojen tulee asumisaikana edetä lukion opintosuunnitelman mukaisesti.

Asuntokokeilu alkaa ja asunnon voi saada 1.8.2022 alkaen. Jos soluasunnoille on kysyntää, tehdään päätös kokeilun jatkosta ennen lukuvuoden 2023-2024 alkua. Maksuttomaan soluasuntoon sisältyy vuokra. Muista asumisen kuluista vuokralainen vastaa itse. Asunnot jaetaan ensisijaisesti ulkopaikkakuntalaisille ja sen jälkeen rautavaaralaisille pitkämatkalaisille koulumatkan mukaisessa järjestyksessä.

Soluasunnon haku avautuu 2.6.2022. Lisätietoja antaa rehtori Marianne Korkalainen.

Ohje ilmaisen soluasunnon hakemiseen

Soluasunnot

Vuokralaisen opas

Lukiolaisten asuntohakemus

Rautavaaran koulujen Wilma

https://rautavaara.inschool.fi/

Rautavaaran koulujen Pedanet

https://peda.net/rautavaara 

Osoite
Koulutie 9 A
73900 Rautavaara
ylaastejalukio­@rautavaara.fi

Rehtori
Marianne Korkalainen
puh. 040 860 8231
marianne.korkalainen­@rautavaara.fi

Koulusihteeri
Marita Vartiainen
puh. 040 860 8235
marita.vartiainen­@rautavaara.fi

Rautavaaran lukion Facebook

Rautavaaran lukion Instagram