Siirry sisältöön
Tekninen johtaja
Jaakko Hintikka
puh. 040 860 8216
jaakko.hintikka@rautavaara.fi

Pieneläinten hautausmaa

Lemmikkiystäväsi viimeinen leposija on mahdollista varata Kunttasuon vanhan kaatopaikan aidatulta alueelta.

Hautausmaa on Rautavaaran kunnan omistamaa aluetta ja se on tarkoitettu koirien ja kissojen ja muiden pienten lemmikkieläinten hautaamiseen.

Alueella on paikka erilaisille pieneläin hautapaikoille ja hautausmaa-alueen toiselle reunalle on järjestetty alue myös eläinlääkärin kautta tuleville lopetetuille pieneläimille.

Hautapaikka varataan Rautavaaran kunnan teknisestä virastosta. Ilman lupaa ei hautauksia saa alueella toimittaa.

Hautapaikkojen koko ja hinnat

Hautausmaa-alueesta pidetään karttaa, johon hautapaikat on merkitty puupaaluilla. Merkityn hautapaikan koko on 50×100 cm.

Merkityn hautapaikan varausmaksu on 80,00 € (ALV 0 %)/ paikka.

Isommissa erissä haudattavien (eläinlääkärin kautta lopetetut ja pakastimessa välivarastoidut) pieneläinten hautausmaksu on 200,00 €/erä (ALV 0 %).

Hautapaikka on voimassa 10 vuotta. Hautaus ei kuulu hautapaikan hintaan.

Ohjeet hautaamiseen

  • Lemmikkieläimet tulee haudata maatuvissa pakkauksissa (pahvi- tai paperikääreessä).
  • Alle 40 kiloinen eläin tulee peittää vähintään 50 cm paksuisella maakerroksella, yli 40 kiloinen eläin tulee peittää vähintään 1 metrin paksuisella maakerroksella.
  • Hautauksessa noudatetaan laissa annettuja määräyksiä (maa- ja metsätalous- ministeriön asetus, terveydensuojelulaki 24 §).
  • Omistaja voi hankkia kustannuksellaan hautapaikalle 20×30 cm kokoisen muistomerkin hautapaikan hallinta-ajaksi. Hautapaikalle ei saa laittaa ristiä.
  • Haudalle saa istuttaa vain sellaisia kasveja, jotka täysikasvuisena eivät ole haitaksi ympäristölle. Kukkaistutukset on sijoitettava muistomerkin välittömään läheisyyteen. Hautapaikalle ei saa istuttaa puita tai pensaita.

Hautapaikan hoito

Hautausmaan hoidosta vastaa Rautavaaran kunta tai toinen sopijapuoli, jonka kanssa kunta on solminut sopimuksen pieneläinten hautausmaan hoidosta.