Siirry sisältöön
Hyvinvoinnin palvelualuejohtaja | Yhtenäiskoulun ja lukion rehtori
Marianne Korkalainen
puh. 040 860 8231
marianne.korkalainen@rautavaara.fi
Aamu- ja iltapäivätoiminta
puh. 040 860 8239

Aamu- ja iltapäivätoiminta

Rautavaaran koulukeskuksella järjestetään perusopetuslain mukaista aamu- ja iltapäivätoimintaa. Toimintaa ohjaavat perusopetuksen aamu – ja iltapäivätoiminnan perusteet sekä Rautavaaran kunnan iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma. Aamu- ja iltapäivätoiminta on osa peruskoulun toimintaa ja siitä vastaa koulukeskuksen rehtori.

Iltapäivätoimintaan voivat osallistua perusopetuslain mukaisesti kaikki 1. – 2. luokkalaiset oppilaat sekä tarpeen mukaan kaikki erityisen tuen oppilaat. Rautavaaran koulukeskuksella myös esikoululaiset voivat osallistua koulun aamu- ja iltapäivätoimintaan, mikäli he eivät osallistu kunnan täydentävään varhaiskasvatukseen. Aamu- ja iltapäivätoiminta järjestetään koulupäivisin klo 6.45 – 17 välillä. Aamu- ja iltapäivätoimintaa ei järjestetä koulun lomaviikkojen aikana tai lauantaikoulupäivinä.

1. luokalle tulevien oppilaiden aamu- ja iltapäivätoimintaan osallistumisesta ilmoitetaan ensisijaisesti kouluunilmoittautumislomakkeella. 1.luokalla aamu- ja iltapäivätoimintaan osallistuva oppilas katsotaan osallistuvan aamu- ja iltapäivätoimintaan myös 2.luokalla, mikäli huoltaja ei erikseen ilmoita aamu- ja iltapäivätoiminnan tarpeettomuudesta.

Kun oppilas ilmoitetaan kesken lukuvuoden aamu- ja iltapäivätoimintaan tai kyseessä on muun kuin 1-2. luokan oppilas, on huoltaja aina yhteydessä koulukeskuksen rehtoriin. Oppilas ilmoitetaan aamu- ja iltapäivätoimintaan joko Wilma-viestillä tai soittamalla.

Mikäli aamu- ja iltapäiväkerhotoiminnan tarvetta ei enää ole, siitä ilmoitetaan aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajien työpuhelimeen (0408608239)

Iltapäivätoiminnasta peritään perusopetuslain mukainen maksu, joka kattaa ohjauksen, tapaturmavakuutuksen ja tarvittavat askartelu- ym. materiaalit. Aamu- ja iltapäivätoiminnan maksut Rautavaaran kunnassa ovat seuraavat:

1-10pv/kuukausi 35e

yli 10pv/kuukausi 65e