Siirry sisältöön

Ulkoliikuntapaikat

Rautavaaralla on kirkonkylän tuntumassa useita ulkoliikuntapaikkoja, joiden palvelut ovat vapaassa käytössänne. Kannattaa myös tutustua kansallispuistoon ja muihin retkeilykohteisiin virkistyksen ja liikunnan merkeissä.

Leikkikenttä ja senioripuisto

Koulun ja terveyskeskuksen takana on lapsille leikkikenttä. Sen vieressä on myös niin sanottu senioripuisto, jossa on vanhuksia ajatellen erilaisia voimistelulaitteita lihasten ja tasapainon harjoittamiseksi. Näiden käyttö on tietenkin sallittua kaikenikäisille!

Parkour Street Challenge

Hyppää parkourin maailmaan ja haasta kaverisikin mukaan! Parkour Street Challenge -katuhaasteessa tutustut digitaalisen oppaan johdolla parkourin ihmeelliseen maailmaan erilaisia temppuilu- ja liikkuvuustehtäviä kokeillen ympäri Rautavaaran tori- ja puistoaluetta. Kierrosta varten tarvitset  temppuiluun sopivat vaatteet ja älypuhelimen. Lue lisää >

Urheilukenttä

Monitoimitalon (Urheilutie 1) vieressä on urheilukenttä. Se on varustettu jalkapallomaalein, kesäkaudella myös pituushyppyradalla ja korkeushyppylaitteilla. Kenttää ympäröi sorapohjainen juoksurata. Monitoimitalon kupeesta löytyy myös hiekkakenttä, rantalentopallo-kenttä ja talvella luistelukaukalo.

Beach volley -kenttä

Monitoimitalon edustalta löytyy beach volley -kenttä verkkoineen. Kenttä on kaikkien vapaassa käytössä.

Pururata

Urheilukentän kupeesta lähtee pururata, jolla on useita eripituisia lenkkejä: 1, 2, 3, 5 ja 8 km. Lähellä radan alkua on myös kuntoilutelineitä, joiden avulla voi tehdä mm. leuanvetoja, dippejä, punnerruksia yms. ruumiinpainoharjoitteita.

Luistelukaukalot

Kirkonkylällä on kaksi luistelukaukaloa. Monitoimitalon läheisyydessä sijaitsee kaukalo, jossa on jääkiekkomaalit ja lämmitetty pukukoppi. Pienempi, rauhalliseen luisteluun soveltuva kaukalo löytyy puistosta. Puiston kaukalossa ei ole jääkiekkomaaleja eikä pukukoppia.

Hiihtoladut

Talvella pururadan lenkit ajetaan hiihtoladuiksi, joita pidetään koko hiihtokauden ajan kunnossa. Lenkit 1-8km. Reittien lähtöpiste sijaitsee Monitoimitalolla, Urheilutie 1.

Koirahiihto
Kytketyn koiran kanssa hiihtäminen on mahdollista kaikilla laduilla tiistaisin ja torstaisin klo 19-21. Lisäksi ampumaradan lenkillä (8 km lenkin perällä) voi hiihtää koiran kanssa ilman aikarajoitusta. Koirahiihtovuoron aikana voi hiihtää myös ilman koiraa. Mahdolliset koiran jätökset on kerättävä pois ladulta sekä pyrkiä pitämään koira pois perinteisen hiihtotyylin latu-uralta. Koira on oltava aina kytkettynä.

Punaisella alueella reitti, jossa koirahiihto aina sallittua:

 

 

Frisbeegolf

Urheilukentän ja pururadan laitamilla sijaitsee myös kunnan frisbeegolfrata.

Frisbeegolfrata

Retkeily ja uiminen

Kirkonkylän ulkoliikuntapaikkojen lisäksi kunnan alueella on runsaasti erinomaisia retkeilykohteita, jotka löydät täältä. Lisäksi kesäkaudella voi nauttia uimisesta kunnan uimapaikoilla.

Vapaaehtoinen liikunta- ja ulkoilumaksu

Rautavaaran kunta tarjoaa käyttöönne esimerkiksi maksuttoman kuntosalin ja huoltaa latuverkostoa. Halutessanne voitte osallistua vapaaehtoisella liikunta- ja ulkoilumaksulla niiden kehittämiseen. Kertyneet rahat käytetään kunnan liikunta- ja ulkoilupaikkojen ylläpitoon sekä niiden kaluston, laitteiden ja välineiden hankintoihin ja huoltoon sekä liikuntapalveluiden kehittämiseen.  Vapaaehtoisella maksulla voi siis suoraan kantaa kortensa kekoon toiminnan ja välineistön ylläpidon hyväksi.

Kunnan suosittelema maksu:
Satunnaiskäyttäjä: 5€/kerta
Noin kerran kuussa palveluja käyttävä: 19€/vuosi
Satunnaisesti palveluja käyttävä perhe: 49€/vuosi/perhe
Viikoittain tai aktiivisemmin palveluja käyttävä perhe: 89€/vuosi/perhe

Maksutiedot:

Pankkitilit: Nordea FI65 1722 3000 0057 35
Säästöpankki Optia FI34 4600 1120 0000 33
Pohjois-Savon Osuuspankki FI93 5390 0020 0054 81
Danske Bank FI53 8000 1200 8015 13
Saaja: Rautavaaran kunta
Viesti: 3140 / vapaaehtoinen liikuntamaksu