Siirry sisältöön

Ulkoliikuntapaikat

Rautavaaralla on kirkonkylän tuntumassa useita ulkoliikuntapaikkoja. Aivan koulun ja terveyskeskuksen takana on lapsille leikkikenttä. Sen vieressä on myös niin sanottu senioripuisto, jossa on vanhuksia ajatellen erilaisia voimistelulaitteita lihasten ja tasapainon harjoittamiseksi. Näiden käyttö on tietenkin sallittua kaiken ikäisille!

Monitoimitalon (Urheilutie 1) vieressä on urheilukenttä. Se on varustettu jalkapallomaalein, kesäkaudella myös pituushyppyradalla ja korkeushyppylaitteilla. Kenttää ympäröi sorapohjainen juoksurata. Monitoimitalon kupeesta löytyy myös hiekkakenttä, rantalentopallo-kenttä ja talvella luistelukaukalo.

Urheilukentän kupeesta lähtee pururata, jolla on useita eripituisia lenkkejä: 1, 2, 3, 5 ja 8 km. Lähellä radan alkua on myös kuntoilutelineitä, joiden avulla voi tehdä mm. leuanvetoja, dippejä, punnerruksia yms. ruumiinpainoharjoitteita. Talvikaudella pururadan lenkit ajetaan hiihtoladuiksi, joita pidetään koko hiihtokauden ajan kunnossa.

Urheilukentän ja pururadan laitamilla sijaitsee myös kunnan frisbeegolfrata.

Kirkonkylän ulkoliikuntapaikkojen lisäksi kunnan alueella on runsaasti erinomaisia retkeilykohteita, jotka löydät täältä. Lisäksi kesäkaudella voi nauttia uimisesta kunnan uimapaikoilla.