Siirry sisältöön

Tietoa Rautavaarasta

Rautavaaran kunta – Paras luonnostaan!

Luontopolkuja, upeita luonnonhiekkarantoja, vaellus- ja melontareittejä sekä runsaslumisia moottorikelkkareittejä Tahkolta Vuokattiin. Hyvin hoidettuja latuja, upeita luonnonmuodostelmia, huikeita näköaloja, puhtaita kalavesiä, mainioita marja- ja sienimetsiä, hiljaisia erämaita… Näistä onnen elementeistä on Rautavaara tehty!  

Rautavaaralla asuvat ihmiset voivat hyvin, sillä mieli ja keho virkistyvät luonnossa. Rautavaara on suosittu myös vapaa-ajanmatkailijoiden keskuudessa. Rautavaaran jylhä ja monivivahteinen luonto kutsuu keräämään ainutlaatuisia luontoelämyksiä kaikkina vuodenaikoina. Kiparin näköaloista, Metsäkartanon nuoriso- ja luontomatkailukeskuksen tarjonnasta ja Tiilikkajärven kansallispuistosta tullaan nauttimaan kauempaakin. 

Työtä ja vapaa-aikaa

Rautavaaralla työ ja vapaa-aika on helppoa yhdistää. Työ- tai etätyöpäivän päätteeksi luontoon pääsee virkistäytymään ja rentoutumaan heti kotiovelta!  

Valokuituverkko mahdollistaa muun muassa etätöiden tekemisen omassa rauhassa elämästä nauttien. Uuden kodin tai vapaa-ajan asunnon rakentajalle tarjoamme edullisia, kunnallistekniikalla varustettuja tontteja.  

Me Rautavaaralla olemme yhteisöllisiä ja pidämme toisistamme huolta. Kaikenikäisten yhdistystoiminta on aktiivista ja uudet toimijat otetaan lämpimästi vastaan. Nuoret jousiampujamme ovat saavuttaneet valtakunnallistakin menestystä, minkä lisäksi sirkusharrastajamme esiintyvät muillakin paikkakunnilla. Metsästysseuramme ovat aktiivisia ja kulttuurinystäviä palvelee tasokas kirjasto. 

Sijainti ja asukaslukumäärä

Rautavaaran kunta sijaitsee Itä-Suomessa Pohjois-Savon maakunnan koillisosassa Kainuun ja Pohjois-Karjalan rajalla. Rautavaara sijaitsee reilun tunnin ajomatkan päässä Kuopiosta. Matkaa Kuopioon on noin 100 km, Nilsiään ja Nurmekseen kumpaankin 50 km, Iisalmeen 70 km ja Kajaaniin reilu 90 km.  

Kunta on perustettu vuonna 1874 ja pinta-alaltaan se on 1235,25 km2, josta vesistöjä on 84,59 km2. Naapurikuntia ovat Kuopio, Nurmes, Juuka, Lapinlahti, Sonkajärvi ja Sotkamo. 

Rautavaaran asukasmäärä vuoden 2022 lopussa oli 1476. Tarjoamme asukkaille laadukkaat peruspalvelut sekä viihtyisän ja turvallisen asuinympäristön. Matkailijoille tarjoamme unohtumattomia elämyksiä upean luonnon parissa.  

mpimästi tervetuloa Rautavaaralle – Meillä voit kokea ainutlaatuisia ja mieleenpainuvia elämyksiä luonnon äärellä!