Siirry sisältöön

Aktiviteetit

Rautavaaralla matkailijan aika kuluu luonnossa toimien. Tekemistä riittää kaikkina vuodenaikoina!

Hiihto

Hiihtäjiä

Hiihtomahdollisuudet Rautavaaralla ovat erinomaiset niin sunnuntaihiihtäjälle kuin lajia tavoitteellisemminkin harjoittelevalle. Umpihankihiihto jäällä tai metsässä on elämys. Latuja, joista osa on myös valaistu, löytyy eri puolilta kuntaa.

Lue lisää

Moottorikelkkareitit

Moottorikelkkailijoita

Rautavaara on suosittu kohde moottorikelkkailijoiden keskuudessa hyvien lumiolosuhteidensa ja erinomaisesti kunnossapidettyjen reittiensä vuoksi. Yhteydet Tahkolle, Vuokattiin, Juukaan ja Valtimolle.

Lue lisää

Vapaa-ajoalue

Moottorikelkkailija temppuilee vapaa-ajoalueella

Ostamalla kannatustarran hintaan 30 €, saat ajaa Rehvonsuon vapaa-ajoalueella koko kauden ajan. Katso lisätiedot ja myyntipaikat Rautavaaralla täältä >. Voit ostaa tarran myös verkkokaupasta ja se toimitetaan sinulle postitse kotiin.

Osta tästä

Välinevuokrausta

Metsäkartanon välinevuokraus

Metsäkartanolla on monipuoliset mahdollisuudet erilaisiin omatoimisiin luontoaktiviteetteihin kesällä ja talvella, niin maalla kuin vedessä.

Lue lisää

Metsäkartanon ohjatut

Metsäkartanon koskematon luonto on omiaan viemään ajatukset hetkeksi pois arjesta. Ohjattuja aktiviteetteja ryhmille ympäri vuoden.

LUE LISÄÄ

Savon Menevä

Savon Menevä järjestää ryhmille elämys- ja ohjelmapalveluja eri kohteisiin, mm. Kiparille tai asiakkaan toivomaan paikkaan, vaikkapa mökille. Myös ohjattuja liikuntapalveluja sekä tapahtumia.

LUE LISÄÄ

Oivallusvaara

Nainen ja mies koskevat lumista kuusen oksaa

Koe luonnon terveysvaikutukset Pohjois-Savon vaaramaisemissa Älänteen, Tiilikkajärven ja Metsäkartanon maisemissa lääkärin opastamana.

LUE LISÄÄ

Retki kansallispuistossa

Pitkospuut kansallispuistossa

Nauti luonnosta ja herkuttele nokipannukahveilla Tiilikkajärven kansallispuistossa Savon erä&luonto oppaan luotsaamana. Pääset kiertämään Uitonkierron lenkin ja kokemaan upean Venäjänhiekan.

LUE LISÄÄ

Tiilikkajärvellä

Tiilikan aktiviteetit

Haluatko lumikenkäillä, patikoida, hiihtää tai meloa? Kansallispuiston alueella tekemistä löytyy kaikkina vuodenaikoina. Nämä ja monta muuta mahdollisuutta luonnossa toimimiseen.

Lue lisää

Älänteellä

Älänteen aktiviteetit

Erävaellusta, marjastusta ja sienestystä, kalastusta tai umpihankihiihtoa. Luontopolkuja ja melontaa. Älänne tarjoaa mukavat puitteet monenlaiseen ulkoiluun pienelle tai pitempikestoisellekin retkelle.

Lue lisää

Ampumarata

Rautavaaran Erämiesten ampumarata sijaitsee n. 3 km Rautavaaran keskustasta Iisalmeen päin. Radalla on kaksikymmentäpaikkainen ampumakatos ja näyttösuoja, 75:n/100:n metrin hirvirata ja SML:n metsästyshaulikkorata.

Lue lisää

Metsästys

Metsästys

Metsästyksen harrastajalle Rautavaaran erämaat tarjoavat luonnon rauhaa ja elämyksiä ikiaikaisen elämäntavan parissa. Pienriistan metsästyslupien osto kunnan maille hoituu kätevästi verkkokaupan kautta.

Lue lisää

 

Kalastus

Mies kävelee jäällä pilkkikaira olallaan ja ämpäri kädessään.

Rautavaaran puhtaat vedet kutsuvat kalastajaa! Uistelua kesällä tai pilkkimistä kevättalven aurinkoisilla jäillä.

Lue lisää

Geokätköily

Geokätköily

Rautavaara on Suomen parhainta geokätköilyn retkeilyaluetta! Kunnan alueella olevista kätköistä valtaosa on polkujen tai metsäautoteiden varrella ja haastetta riittää monen tasoiselle kätköilijälle. Alueen kätköt ovat pääosin helpohkoja tradeja, mutta myös mukavia multi- ja mysteerikätköjäkin löytyy.

KATSO KÄTKÖT

Tähtien tarkkailu

Tähdet

Rautavaaran erämaat tarjoavat mainiot puitteet tähtien tarkkailuun ilman häiritsevää valosaastetta. Kohteet Ursan havaintopaikka –listauksessa:

Koirakivi, Tiilikkajärven kansallispuisto:

lue lisää

Rouskunhiekka, Älänne:

lue lisää

Harrasteilmailu

Lentokeskus

Kangaslahden kylässä sijaitseva, alkujaan ilmavoimien käyttöön rakennettu lentokenttä on jo vuosikymmenten ajan ollut lukemattomien purjelentäjien ja liidintoiminnan harrastajien toimintapaikka. Lentokausi kesäaikaan vapulta syyskuun puoliväliin.

Katso video

Verkkokauppa

Verkkokaupan aktiviteetit

Visit Rautavaara elämysten verkkokaupasta löydät eri palveluntarjoajien valikoimaa, joka vaihtelee vuodenaikojen mukaan.

Verkkokauppaan

Iisalmi ja tienoot

Lapsi ojentaa porolle syötävää

Lisää lähialueiden aktiviteetteja löydät Iisalmi ja tienoot -verkkokaupasta.

Tutustu tarjontaan

Frisbeegolf

Frisbeegolf

Kirkonkylän 9-väyläinen kenttä sijaitsee urheilukentän ja pururadan ympäristössä, osoite Urheilutie 1. Metsäkartanolta puolestaan löytyy 11-väyläinen rata, joka tarjoaa haastetta hieman kokeneemmallekin pelaajalle.

Lue lisää

Uimapaikat

Uimarannat

Lukuisat rauhalliset luonnonhiekkaiset rannat kutsuvat vesipetoja polskimaan tai auringonpalvojaa upottamaan varpaat santaan.

Lue lisää

Live Like a Local in Rautavaara hankkeen rahoittajalogot