Siirry sisältöön

Aktiviteetit

Rautavaaralla matkailijan aika kuluu luonnossa toimien. Tekemistä riittää kaikkina vuodenaikoina!

Metsäkartanolla

Metsäkartanon aktiviteetit

Metsäkartanolla on monipuoliset mahdollisuudet erilaisiin luontoaktiviteetteihin kaikkina vuodenaikoina, niin maalla kuin vedessä. Myös välinevuokrausta.

Lue lisää

Tiilikkajärvellä

Tiilikan aktiviteetit

Haluatko lumikenkäillä, patikoida, hiihtää tai meloa? Kansallispuiston alueella tekemistä löytyy kaikkina vuodenaikoina. Nämä ja monta muuta mahdollisuutta luonnossa toimimiseen.

Lue lisää

Älänteellä

Älänteen aktiviteetit

Erävaellusta, marjastusta ja sienestystä, kalastusta tai umpihankihiihtoa. Luontopolkuja ja melontaa. Älänne tarjoaa mukavat puitteet monenlaiseen ulkoiluun pienelle tai pitempikestoisellekin retkelle.

Lue lisää

Frisbeegolf

Frisbeegolf

Kirkonkylän 9-väyläinen kenttä sijaitsee urheilukentän ja pururadan ympäristössä, osoite Urheilutie 1.

Lue lisää

Hiihto

Hiihto

Hiihtomahdollisuudet Rautavaaralla ovat erinomaiset niin sunnuntaihiihtäjälle kuin lajia tavoitteellisemminkin harjoittelevalle. Umpihankihiihto jäällä tai metsässä on elämys. Latuja, joista osa on myös valaistu, löytyy eri puolilta kuntaa.

Lue lisää

Moottorikelkkailu

Moottorikelkka

Rautavaara on suosittu kohde moottorikelkkailijoiden keskuudessa hyvien lumiolosuhteidensa ja erinomaisesti kunnossapidettyjen reittiensä vuoksi. Yhteydet Tahkolle, Vuokattiin, Juukaan ja Valtimolle.

Lue lisää

Ampumarata

Rautavaaran Erämiesten ampumarata sijaitsee n. 3 km Rautavaaran keskustasta Iisalmeen päin. Radalla on kaksikymmentäpaikkainen ampumakatos ja näyttösuoja, 75:n/100:n metrin hirvirata ja SML:n metsästyshaulikkorata.

Lue lisää

Metsästys

Metsästys

Metsästyksen harrastajalle Rautavaaran erämaat tarjoavat luonnon rauhaa ja elämyksiä ikiaikaisen elämäntavan parissa. Pienriistan metsästyslupien osto kunnan maille hoituu kätevästi verkkokaupan kautta.

Lue lisää

 

Kalastus

Kalastus

Rautavaaran puhtaat vedet kutsuvat kalastajaa! Uistelua kesällä tai pilkkimistä kevättalven aurinkoisilla jäillä.

Lue lisää

Geokätköily

Geokätköily

Rautavaara on Suomen parhainta geokätköilyn retkeilyaluetta! Kunnan alueella olevista kätköistä valtaosa on polkujen tai metsäautoteiden varrella ja haastetta riittää monen tasoiselle kätköilijälle. Alueen kätköt ovat pääosin helpohkoja tradeja, mutta myös mukavia multi- ja mysteerikätköjäkin löytyy.

KATSO KÄTKÖT

Tähtien tarkkailu

Tähdet

Rautavaaran erämaat tarjoavat mainiot puitteet tähtien tarkkailuun ilman häiritsevää valosaastetta. Kohteet Ursan havaintopaikka –listauksessa:

Harrasteilmailu

Lentokeskus

Kangaslahden kylässä sijaitseva, alkujaan ilmavoimien käyttöön rakennettu lentokenttä on jo vuosikymmenten ajan ollut lukemattomien purjelentäjien ja liidintoiminnan harrastajien toimintapaikka. Lentokausi kesäaikaan vapulta syyskuun puoliväliin.

Katso video

Uimapaikat

Uimarannat

Lukuisat rauhalliset luonnonhiekkaiset rannat kutsuvat vesipetoja polskimaan tai auringonpalvojaa upottamaan varpaat santaan.

Lue lisää

Verkkokauppa

Verkkokaupan aktiviteetit

Visit Rautavaara elämysten verkkokaupasta löydät eri palveluntarjoajien valikoimaa, joka vaihtelee vuodenaikojen mukaan.

Verkkokauppaan

Live Like a Local in Rautavaara hankkeen rahoittajalogot