Siirry sisältöön

Reitit

Lähde reiteille ihastumaan Rautavaaran jylhiin maisemiin, lähialueen kiehtoviin tarinoihin sekä
Tiilikkajärven luonnonrikkaaseen kansallispuistoon!

Tiilikkajärven kierto

Koko kansallispuiston kiertävä ympyräreitti. Tiilikkajärveä kiertävät polut vievät sinua vaihteleviin kangasmetsiin ja aapasoille kohti upeita Venäjänhiekan ja Kosevan telttailualueita.

Uiton kierto

Erämainen retkeilyreitti Tiilikkajärven kansallispuiston ytimessä, missä pääset nauttimaan kauniista harjuista, tupasvillaisista suomaisemista ja erämaajärvien rannoista.

Pumpulikirkko

Pumpulikirkon hiidenkirnu on luonnonnähtävyys: Reitillä sijaitsee luonnon muovaama kallionrepeämä, joka on syntynyt jääkauden sulamisvesien kuluttamana.

Kiparin kierros

Osittain luonnonsuojelualueella kulkeva 2,4 kilometrin pituinen rengasreitti kulkee vaihtelevassa maastossa huipentuen vaaran päällä olevalle näköalapaikalle.

Metsäkartanon MTB

Vaihteleva Ylä-Keyritty-järveä kiertävä rengasreitti. Reitille mahtuu metsäautotietä, kivikkoisia osuuksia, neulaspolkua, pitkoslankkuosuuksia ja vesistön ylitys narulossilla.

Kaivannonkierto

Älänteen luonnonsuojelualueella sijaitseva rengasreitti. Polku kiemurtelee harjanteita pitkin kumpuilevassa ja rauhallisessa mäntykangasmaastossa.

Kirkot kertovat

Tällä suunnitellulla automatkalla tutustut Ylä-Savon kirkkoihin, jotka kertovat meille omin sanoin niin paikallisesta historiasta, kulttuurista, luonnosta kuin arkkitehtuuristakin.

Luonto puhuttelee

Reitillä tutustut Ylä-Savon mielenkiintoisimpiin luontokohteisiin, mystisiin tarinoihin ja upeisiin maisemiin. Raikas ilma, koskemattomat metsät ja kimmeltävät järvet ihastuttavat kerta toisensa jälkeen.

Vesi loi uutta

Tällä reitillä tutustut Iisalmen ja tienoiden historiaan teollistumisen ja vesivoiman valjastamisen aikaan. Matkan varrella tutkaillaan ruukkeja, myllyjä ja paikallisia makuja.

Huuhkajan kierros (Lapinlahti)


Rautavaaran ja Varpaisjärven välissä sijaitseva Tillikkajokeen rajautuva helppokulkuinen rengasreitti. Reitti kulkee kauniissa mäntymaisemissa pitkospuilla ohi lampien ja suoalueiden. Harjun laelta voit kokea upeana virtaavan Tiilikkajoen kimmellyksen.

Volokinpolku (Sonkajärvi)

Soiden ja korkeudeltaan vaihtelevien hiekkaharjujen vuorottelema Volokinpolun vaellusreitti, joka kulkee laavulta laavulle pienien lampien ohitse.