Siirry sisältöön

Yhdistystoiminta

Tilat yhdistyksille

Rautavaaran kunta tukee rautavaaralaisia yleishyödyllisiä yhdistyksiä tarjoamalla tilojen vuokrasta vapautuksen. Yhdistykset voivat varata kunnantalon kokoustiloja tai varata monitoimitalon tiloja yksittäisiin tapahtumiin.

Maksuttomat käyttövuorot / tilavuokrat voidaan myöntää ainoastaan seuraavilla hyväksyttävillä perusteilla:

Tila vuokrataan rautavaaralaisen yleishyödyllisen yhdistyksen, seuran tai järjestön järjestämää tapahtumaa varten, jolla ei tavoitella voittoa (ellei tuotto mene kokonaisuudessaan hyväntekeväisyyteen), ja jolla on sosiaaliset tai muuten yleisesti hyödylliseksi katsottavat päämäärät.

Rautavaaralaisen yleishyödyllisen yhdistyksen, seuran tai järjestön vuokraamaa tilaa käytetään pääasiallisesti tarkoitukseen, joka merkittävästi edistää kunnan julkisuuskuvaa, tunnettavuutta tai vetovoimamarkkinointia
Vapautusta ei voi saada, mikäli tilaa käytetään tapahtumaan, jossa yritykset myyvät tuotteita tai palveluita omaan lukuunsa.

 

Yhdistysten ohjauspalkkiot

Rautavaaran kunnan kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut jakaa avustuksia liikunnallisen tai nuorten toiminnan järjestämisen ohjauspalkkioihin määritellyn kriteeristön mukaisesti. Avustuksen kokonaisbudjetti määritellään vuosittain talousarviossa, josta palkkiot jaetaan haettujen ohjauskertojen kesken kerran vuodessa.

Ohjauspalkkiokriteeristö>>
Ohjauspalkkioiden raportointi ja maksatuslomake >>