Siirry sisältöön

Lisätietoja

Mona Koskelo
Savon menevä
050 595 8590
savonmeneva@gmail.com

Inka Makkonen
Kulttuuri- ja vapaa-aikakoordinaattori
Rautavaaran kunta
Vaaralla palaa -hanke
044 4525 733
inka.makkonen@rautavaara.fi

Rautavaara-päivät 3.7.2021 – koko kylän piknik puistossa tai kotona

Rautavaara-päivät järjestetään, mutta erityisjärjestelyin ja hieman perinteestä poikkeavalla tavalla.

rautavaarapaivat2021piknik

Rautavaara-päivät – koko kylän piknik puistossa tai kotona

Aika: 3.7.2021 klo 13-15
Paikka: Rautavaaran puiston alue
Ohjelma:  Juhlapuhujana MEP Elsi Katainen, kulttuuriesityksiä, haastatteluita, Sivukylän helmen esittely ja Raatavuaran restentin valinta
Toteutus: Tämänhetkisten rajoitusten mukaisesti 50 henkilön lohkoissa, joihin ennakkoilmoittautuminen 14.6. klo 10 alkaen. Ilmoittautumislinkki tulee löytymään tältä sivustolta. Tapahtuma tullaan myös striimaamaan Youtubeen. Ota pikniktapahtumaan mukaan oma viltti tai retkijakkara ja omia eväitä. Varaamme muutamia istuimia jokaiseen lohkoon niitä eniten tarvitseville.
Mahdollinen oheisohjelma: Koska tapahtumavieraat eivät saa liikkua lohkosta toiseen, perinteinen koko päivän kestävä tapahtuma sisältäen eri pisteitä on tämän hetkisten rajoitusten valossa poissuljettu vaihtoehto. Jos sattuu niin, että heinäkuussa ei olisi lohkorajoitusta, voidaan ohjelmallisista lisäpisteistä tiedottaa nettisivuilla ja somessa. Mahdollinen oheisohjelma tullaan julkaisemaan tällä sivulla, kannattaa siis seurata viestintää!

Taustaa:

Rautavaara-päivät on vuosittain järjestettävä kesätapahtuma Rautavaaralla. Tuolloin kaikki paikalliset laittavat kortensa kekoon niin ohjelman, kuin järjestelyidenkin suhteen. Perinteisesti Rautavaara-päivillä on ohjelmaa koko päiväksi ja sunnuntaisin järjestetään Sivukylän helmi -tapahtuma.

Vuonna 2020 tapahtuma jouduttiin maailman koronapandemian vuoksi perumaan kokonaan. Sopivaa toteutusmuotoa vuodelle 2021 on pohdittu koko kevään ajan. Huhtikuussa rajoitukset näyttivät kesän tapahtumien osalta hyvin haastavilta ja tapahtuman toteutus oli vaakalaudalla. Perjantaina 30.5.2021 julkaistiin Aluehallintoviraston päätös, jossa vapautettiin yleisötilaisuuksien järjestäminen, kunhan alueen jakaa useampaan lohkoon ja yhdessä lohkossa voi olla yhteensä 50 henkilöä. Tämä antoi vapaudet järjestää järjestää tapahtumia, joissa otetaan turvallisuus huomioon.

Koska vielä toukokuussa tapahtumamallin julkistamisen deadlinen koittaessa ei kesän rajoituksista ollut tietoa, loimme Rautavaara-päivistä uudenlaisen, koronamallisen ja turvallisen tapahtuman.

Tapahtuma on kahden tunnin mittainen tiivistetty versio perinteisistä Rautavaara-päivistä, joka striimataan Youtuben kautta myös kotiyleisölle. Ohjelmassa yhdistyvät Rautavaara-päivien avajaiset, torijuhla sekä Sivukylän helmi -tapahtuma. Mikäli rajoitukset kesän edetessä antavat myöten, voi tapahtuma-alueella olla muutakin ohjelmaa. Tästä tiedotetaan Rautavaara-päivien verkkosivuilla ja somessa.

Tärkeintä turvallinen tapahtuma
Jotta tapahtuma saadaan toteutettua, vaaditaan erityishuomiota turvallisuuden suhteen. Tällä hetkellä se tarkoittaa sitä, että tapahtumaan muodostetaan 50 henkilön lohkoja, joihin on omat sisäänkäynnit.  Avi:n päätökset saattavat kuitenkin muuttua nopeastikin ja muokkaamme toteutusta senhetkisten rajoitusten mukaisesti. Saat reaaliaikaisen informaation tapahtumasta Rautavaara-päivien verkkosivuilta ja tapahtuman Facebook-sivuilta. Näistä lähteistä löydät myös tapahtumaan liittyvät turvallisuusohjeet, jotka osallistujien olisi ehdottoman tärkeää käydä lukemassa ennen tapahtumaan saapumista. 

Tapahtuman toteuttaminen vaatii tapahtumanjärjestäjiltä, mutta ennen kaikkea myös yleisöltä ymmärrystä ja malttia erityisjärjestelyiden suhteen, jotta tapahtuma voidaan toteuttaa.

Tämän hetken rajoitusten mukaisesti valmistaudumme siihen, että tapahtuma-alue on jaettu useampaan lohkoon, jokaisessa lohkossa voi olla enintään 50 henkilöä. Järjestäjien täytyy huolehtia, ettei jonotusta tai ylimääräisiä kohtaamisia synny, joten jokaiseen lohkoon on oma sisäänkäynti. Tämä tarkoittaa sitä, että ainoa keino järjestää tapahtuma turvallisesti on, että tapahtumaan täytyy ilmoittautua etukäteen. Yleisö ohjataan oikeaan lohkoon ennakkoon tiedottamalla. Ilmoittautuminen tapahtumaan avataan 14. kesäkuuta klo 10.00. Linkki ilmoittautumislomakkeelle tulee löytymään tältä sivustolta.

Sivukylän helmi 2021 – Ala-Luosta

Tulevana kesänä Sivukylän helmi on Ala-Luostan virkeä kylä. Sivukylän helmi tuodaan tänä vuonna poikkeuksellisesti esittäytymään Rautavaara-päiville keskustan puistoon 3.7. lauantaina.

Kenestä Raatavuara Restentti 2021?

RAATAVUARA RESTETTIIhmiset voivat ehdottaa Raatavuara Restentiksi yksilöä tai ryhmää. Ehdotusten määrä ei ratkaise valintaa vaan perustelujen vaikuttavuus. Raati tekee kriteerien perusteella valinnan Raatavuara Restentiksi. Restentti on valittu ehdotusten ja raadin voimin vuodesta 2014 alkaen. Kuntalaiset voivat tehdä ehdotuksia Raatavuaran Restentiksi ma 28.6.2021 mennessä.
Ehdotukset perusteluineen voi tehdä sähköisesti tällä lomakkeella tai jättää paperiversiona kunnanviraston opastukseen.

 

Rautavaara-kesälehti 2021

Rautavaara-kesälehti jaetaan Rautavaaralla, Nilsiässä ja muilla lähialueilla ja siitä tehdään 4500kpl painos. Kesälehti saavutti suuren suosion edellisen kerran ilmestyessään ja siksi toteutamme lehden myös tänä kesänä. Lehteen painetaan Rautavaara-päivien ohjelma, muita ajankohtaisia artikkeleita ja mainoksia. Mainospaikkamyynti: Mona Koskelo puh.050-5958590. Huom! Vielä yksi 1/4 mainospaikka vapaana! Lisätietoja: Kesälehti 2021_mediakortti >>

Sivukylän helmi 2022

Olisiko teidän kylänne vuoden 2022 Sivukylän helmi? Vuosittain vaihtuvassa Sivukylän helmi -tapahtumassa tarjotaan ohjelmaa tapahtumaviikonlopun sunnuntaina, jolloin kunnanjohtaja tulee tapaamaan kesälomalaisia ja kylätoimijat esittelevät kylää ja suunnittelevat omaa ohjelmaa. Mikäli haluatte Sivukylän helmeksi 2022, otattehan yhteyttä Mona Koskeloon, p. 050-5958590. Mietitään yhdessä mahdollisuuksia ja toteutusta! Tuleva Sivukylän helmi julkistetaan Rautavaara-päivillä 2021.

Lisätietoja

Mona Koskelo
Savon menevä
050 595 8590
savonmeneva@gmail.com

Inka Makkonen
Kulttuuri- ja vapaa-aikakoordinaattori
Rautavaaran kunta
Vaaralla palaa -hanke
044 4525 733
inka.makkonen@rautavaara.fi