Siirry sisältöön

Lisätietoja

Mona Koskelo
Savon menevä
050 595 8590
savonmeneva@gmail.com

Inka Makkonen
Kulttuuri- ja vapaa-aikakoordinaattori
Rautavaaran kunta
Vaaralla palaa -hanke
044 4525 733
inka.makkonen@rautavaara.fi

Rautavaara-päivien palaute >>

Oletko paikan päällä Rautavaara-päivillä?
Osallistu KuPs-lippujen arvontaan! >>

Rautavaara-päivät 3.7.2021 – koko kylän piknik puistossa tai kotona


Rautavaara-päivät järjestetään, mutta erityisjärjestelyin ja hieman perinteestä poikkeavalla tavalla.

rautavaarapaivat

Rautavaara-päivät – koko kylän piknik puistossa tai kotona

Aika: 3.7.2021 klo 13-15
Paikka: Rautavaaran puiston alue
Ohjelma: 
JONE soittelee musiikkia ennen tapahtumaa
Tapahtuma ja lähetys alkaa klo 13.00
Video: Rautavaaran mainosvideo
Kunnanjohtaja Henri Ruotsalaisen avaussanat & kesäterveiset
Teatterin katkelma
Juhlapuhe – MEP Elsi Katainen
Väliaikajumppaa
Sirkus
Video: Haastattelussa Antti Heikkinen
Vuoden 2021 Restentin julkistaminen
Musiikkia: JONE
SIVUKYLÄN HELMI 2021: ALA-LUOSTA
Aktiivinen ja monipuolinen Ala-Luostan kylä esittäytyy! Ohjelmassa mm. Ala-Luostan video, kylän esittelyä ym. mukavaa ohjelmaa. Tilaisuuden päätteeksi julkaistaan v. 2022 Sivukylän Helmi.

Toteutus:  Ota pikniktapahtumaan mukaan oma viltti tai retkijakkara ja omia eväitä. Tapahtuma tullaan myös striimaamaan Youtubeen. Turvallisuus otetaan kokonaisvaltaisesti huomioon ja noudatamme voimassa olevia rajoituksia.

Koko viikonlopun oheisohjelma löytyy täältä:   Oheisohjelma>>

Vinkki viitoset 

1. Ihan ensmäeseks: Kippeenä ee tulla tapahtummaan. Ee vaekka kuinka oes uuvet kengättii esitellä nuapurille! Loput muisttaa pittee hajurakkoo toessiinsa.
2. Vilikase Raatavuara-päevien weppisivuilta ajankohtanen ohjelma ja turvallissuusohjjeet ennen tapahtummaan suapumista. Kylillä on muutahhiin ohjelmmoo samana päevänä.
3. Lattoo varuilta Koronavilikku sovellus puhelimmees. Kannattaa ehtiä myös Raatavuaran kunnan juutube kanava valammiiks. Ohjelmassa on muutamia vitejoita, jotka ee välttämättä takarivviin asti valitettavasti nää. Jos et omista semmosta luuria, niin eturivistä kyllä näkkyy. Vitejot voipi kahttoo myös jäläkikätteen juutupesta.
4. Ota halutessas matkkaan viltti tae retkituoli sekä lempievväetäs. Esim. pottuloottoo ja mehhuu kylykkeen. Tae sitten nappoo vaekka torilta evästä tullessas.
5. Kannattaa myös seuraella siätiejotusta niin tiijjät kannattaako pukkee piälle karvalakki vae aarinkohattu.

Vaekka onnii poikkeuksellinen vuos ja tapahtuma, niin naatittaan kesästä ja Raatavuara-päevistä yhessä. Tervetulloo kaekille etänä ja livenä!

 

Sivukylän helmi 2021 – Ala-Luosta

Tulevana kesänä Sivukylän helmi on Ala-Luostan virkeä kylä. Sivukylän helmi tuodaan tänä vuonna poikkeuksellisesti esittäytymään Rautavaara-päiville keskustan puistoon 3.7. lauantaina. Sunnuntaina 4.7. klo  11-15 kesäpäivä Ala-Luostassa: mm. kesäkahvila, Niittylän talomuseo, poniajelua, pihapelejä, jousiammuntaa.

Kenestä Raatavuara Restentti 2021?

RAATAVUARA RESTETTIRaatavuara Restentti 2021

Raatavuara Restentti on titteli/palkinto maineteosta.

Ihmiset voivat ehdottaa Raatavuara Restentiksi yksilöä tai ryhmää. Ehdotusten määrä ei ratkaise valintaa vaan perustelujen vaikuttavuus. Raati tekee kriteerien perusteella valinnan Raatavuara Restentiksi.
Raati voi valita Raatavuara Restentin tehdyistä ehdotuksista tai niiden ulkopuolelta. Raatiin kuuluvat kunnan ja yhdistysten edustajat.

Raatavuara Restentin valinnan kriteerit:
1. Yleiset vaatimukset:
Suostumuksen antanut henkikirjoitettu henkilö tai rekisteröity järjestö Rautavaaralla.

 

2. Valinnan pääkriteerit:
– toiminta Rautavaaran hyväksi
– toiminta järjestössä (järjestöissä)
Rautavaaran hyväksi
– yksittäinen merkittävä maineteko valintaa edeltävänä vuoden ajanjaksona
(1.6.2020-31.5.2021)
– Maine- tai uroteon tulee olla luonteeltaan positiivinen: sen avulla on saatu julkisuutta, positiivisia tuloksia, hengen nostatusta, myönteisen kuntakuvan rakentamista
– teko voi liittyä elinkeinotoimintaan, liikuntaan, kulttuuriin, nuorisotyöhön, ihmisten auttamiseen

3. Arvostettavia ominaisuuksia:
– rehellisyys, ahkeruus
– toiminnan linjakkuus
– esiintymiskykyinen erilaisissa tilaisuuksissa

Kuntalaiset voivat tehdä ehdotuksia Raatavuaran Restentiksi ma 28.6.2021 mennessä.
Ehdotukset perusteluineen voi tehdä sähköisesti tällä lomakkeella tai jättää paperiversiona kunnanviraston opastukseen. Hallitseva Raatavuaran Restentti on Ala-Luostan Maamiesseura ry.

alaluosta

 

Rautavaaran Yrittäjät Ry – torimyynti

Rautavaaran yrittäjien toteuttamaan torimyyntiin on varattavissa paikkoja täällä: https://link.webropol.com/s/torimyyjat . Lisätietoja torimyynnistä Sari Korhonen puh. 0407080092.

 

Taustaa:

Rautavaara-päivät on vuosittain järjestettävä kesätapahtuma Rautavaaralla. Tuolloin kaikki paikalliset laittavat kortensa kekoon niin ohjelman, kuin järjestelyidenkin suhteen. Perinteisesti Rautavaara-päivillä on ohjelmaa koko päiväksi ja sunnuntaisin järjestetään Sivukylän helmi -tapahtuma.

Vuonna 2020 tapahtuma jouduttiin maailman koronapandemian vuoksi perumaan kokonaan. Sopivaa toteutusmuotoa vuodelle 2021 on pohdittu koko kevään ajan. Huhtikuussa rajoitukset näyttivät kesän tapahtumien osalta hyvin haastavilta ja tapahtuman toteutus oli vaakalaudalla. Perjantaina 30.4.2021 julkaistiin Aluehallintoviraston päätös, jossa vapautettiin yleisötilaisuuksien järjestäminen, kunhan alueen jakaa useampaan lohkoon ja yhdessä lohkossa voi olla yhteensä 50 henkilöä. Tämä antoi vapaudet järjestää tapahtumia, joissa otetaan turvallisuus huomioon.

Koska vielä toukokuussa tapahtumamallin julkistamisen deadlinen koittaessa ei kesän rajoituksista ollut tietoa, loimme Rautavaara-päivistä uudenlaisen, koronamallisen ja turvallisen tapahtuman.

Tapahtuma on kahden tunnin mittainen tiivistetty versio perinteisistä Rautavaara-päivistä, joka striimataan Youtuben kautta myös kotiyleisölle. Ohjelmassa yhdistyvät Rautavaara-päivien avajaiset, torijuhla sekä Sivukylän helmi -tapahtuma.

Tärkeintä turvallinen tapahtuma
Jotta tapahtuma saadaan toteutettua, vaaditaan erityishuomiota turvallisuuden suhteen. Avi:n päätökset saattavat kuitenkin muuttua nopeastikin ja muokkaamme toteutusta senhetkisten rajoitusten mukaisesti. Saat reaaliaikaisen informaation tapahtumasta Rautavaara-päivien verkkosivuilta ja tapahtuman Facebook-sivuilta. Näistä lähteistä löydät myös tapahtumaan liittyvät turvallisuusohjeet, jotka osallistujien olisi ehdottoman tärkeää käydä lukemassa ennen tapahtumaan saapumista.

Tapahtuman toteuttaminen vaatii tapahtumanjärjestäjiltä, mutta ennen kaikkea myös yleisöltä ymmärrystä ja malttia erityisjärjestelyiden suhteen, jotta tapahtuma voidaan toteuttaa.

Lisätietoja

Mona Koskelo
Savon menevä
050 595 8590
savonmeneva@gmail.com

Inka Makkonen
Kulttuuri- ja vapaa-aikakoordinaattori
Rautavaaran kunta
Vaaralla palaa -hanke
044 4525 733
inka.makkonen@rautavaara.fi

Rautavaara-päivien palaute >>

Oletko paikan päällä Rautavaara-päivillä?
Osallistu KuPs-lippujen arvontaan! >>