Siirry sisältöön
Tekninen johtaja
Jaakko Hintikka
puh. 040 860 8216
jaakko.hintikka@rautavaara.fi

Runkoreittien ylläpidosta vastaa Rautavaaran kunta

Suosittelemme 112 Suomi mobiilisovellusta >>

Moottorikelkkailu

Viralliset runkoreitit Rautavaaralla

Rautavaara – Metsäkartano n. 25 km
Rautavaara – Ylä-Luosta n. 32 km
Rautavaara – Varpaisjärven raja n. 27 km
Rautavaara – Sotkamon raja n. 47 km

Runkoreittien  ylläpidosta vastaa Rautavaaran kunta. Kunta on vastuussa reitin turvallisuudesta silloin, kun virallinen kelkkailukausi on käynnissä. Kunta avaa ja sulkee kauden lumi- ja kunnossapitotilanteen mukaan. Muina aikoina ajaminen omalla vastuulla.

Ajoittain kysytään mahdollisuutta maksaa vapaaehtoista kannatusmaksua, koska reittien ylläpito Rautavaaralla on erityisen hyvässä hoidossa. Tämä on mahdollista lunastamalla Rautavaaran moottorikelkkailun kausitarran. Tarran hinta on 30 € ja sen lunastettuaan saa ajaa myös vapaa-ajoalueella. Tarra on ostettavissa SEO:lta, Nuorisokeskus Metsäkartanolta tai Iisalmi ja tienoot verkkokaupasta

Moottorikelkkailun vapaa-ajoalue >>

Lumisavon Moottorikelkkailijat ry

Lumisavon Moottorikelkkailijat ry:n kerhoura Ylä-Luosta-Maamonsuo on luvanvarainen. Kelkkailu uralla on sallittu yhdistyksen jäsenille ja ei jäsenille uramaksulla 15,00 eur vrk, 25,00 eur viikko.

Jäseneksi liittymisestä ja uraluvan maksusta on ohjeita uran alkupisteissä olevissa opastetauluissa sekä yhdistyksen nettisivuilla https://www.lsmk.fi

Rautavaaran moottorikelkkareitit ja -urat

Reittejä ja uria voit tarkastella tarkemmin kelkkareitit.fi -sivustolla >>

Ohjeita reiteillä kulkiessa

  • Moottorikelkkaurilla – ja reiteillä olevia ohjeita ja liikennemerkkejä on aina noudatettava
  • Kelkka tulee olla rekisteröity ja vakuutettu
  • Urilla ajaminen edellyttää vähintään T-luokan ajokorttia (15 v.)
  • Kuljettajan ja matkustajan on käytettävä suojakypärää
  • Moottorikelkkaurilla ajo tapahtuu omalla vastuulla

Moottorikelkkareitit ovat maanmittaustoimituksella virallistettuja ja niillä noudatetaan tieliikennelain määräyksiä moottorikelkkailusta. Poliisi valvoo kelkkaliikennettä virallisilla reiteillä. Suurin sallittu ajonopeus urilla ja reiteillä on 60 km/h, jääpeitteisillä vesialueilla 80 km/h ellei siitä ole rajoituksin toisin määrätty. Perävaunullisella kelkalla, jossa on matkustaja, suurin sallittu nopeus on 40 km/h. Jääalueille merkatut urat ovat ohjeellisia, jokaisen tulee tarkkailla jään kantavuutta liikkuessaan jääalueilla, liikkuminen tapahtuu omalla vastuulla.

Palveluja kelkkailijoille reittien varrella

Ylä-Luosta:
Ylä-Luostan kahvila palvelee kelkkailijan taukopaikkana kevättalven viikonloppuina pe – su klo 10 -16. Reitille voi lähteä myös kahvilan pihasta, parkkitilaa löytyy. Kahvila toimii Ylä-Luostan Nuorisoseuran talossa, osoitteessa Yläluostantie 1070.
Lisätiedot:  040-584 3215/Kirsi

Metsäkartano:
Metsäkartano palvelee kelkkailijoita tarjoten majoitusta ja ravintolapalveluita. Majoitusta löytyy erähotellihuoneista lomahuoneistoihin ja isoihin mökkeihin. Ravintola tarjoaa lounasta maanantaista lauantaihin. Reitti tulee Metsäkartanon päärakennukselle asti. Osoite: Metsäkartanontie 700. Puh. 040 839 6350.

Kirkonkylä:
Hotelli-Ravintola Tiilikassa hotellimajoitusta, matkaparkki ja ravintolapalvelut. Pihamaalle ravintolan edustalle ja myös hotellihuoneen oven eteen pääsee ajamaan kelkkauraa pitkin. Osoite: Kuusitie 2, puh. 017-780 085.

SEO Rautavaara huoltoasemalta polttoaineet sekä pienet eväät retkelle ja matkalle. Savontie 1.

Runkoreittien ylläpidosta vastaa Rautavaaran kunta

Suosittelemme 112 Suomi mobiilisovellusta >>