Siirry sisältöön

Hiihtoladut

Hiihtomahdollisuudet Rautavaaralla ovat erinomaiset. Latuja, joista osa on myös valaistu, löytyy eri puolilta kuntaa.:

Kirkonkylän latu

Ladut ajetaan pääsääntöisesti aamuisin, pyryn jälkeen joskus myös päivällä. Lähtöpaikka Monitoimitalon vierestä, Urheilutie 1.  Katso latukartta >
8 km:n ladun varressa ampumaradan tuntumassa on Rautavaaran Erämiehet ry:n grillikota vapaasti hiihtäjien käytettävissä.

Monitoimitalolla olevat liikuntahallin pesutilat ovat hiihtäjien käytössä aamuvarhaisesta iltamyöhään.

Ladut Rautavara

Koirahiihto

Kytketyn koiran kanssa hiihtäminen on mahdollista kaikilla laduilla tiistaisin ja torstaisin klo 19-21. Lisäksi ampumaradan lenkillä (8 km lenkin perällä) voi hiihtää koiran kanssa ilman aikarajoitusta. Koirahiihtovuoron aikana voi hiihtää myös ilman koiraa. Mahdolliset koiran jätökset on kerättävä pois ladulta sekä pyrkiä pitämään koira pois perinteisen hiihtotyylin latu-uralta. Koira on oltava aina kytkettynä.

Punaisella alueella reitti, jossa koirahiihto aina sallittua:

Ylä-Luostan latu

Ylä-Luostan Nuorisoseura ylläpitää latuja. Katso latukartta >. Lähtöpaikka Nuorisoseurantalon pihasta Yläluostantie 1070. Perinteinen latu-ura, ei luisteluväylää. Latuja ei ole valaistu. Nuorisoseurantalolla toimii myös kahvila talvikaudella pe – su klo 10 – 16.

Metsäkartanon ladut

Nuorisokeskus Metsäkartano ylläpitää omia latujaan. Lähtöpaikka Metsäkartanon pihan kulmalta, Metsäkartanontie 700.

Perinteiset latu-urat 3 km + 3 km + 8 km HUOM! Tarkista päiväkohtainen tilanne puh. 040 839 6350 tai täältä >. Ladusta valaistu noin 700 m. Metsäkartanon päärakennuksella ravintola ja kahvila avoinna ma-su, tarkista aukioloajat >

Tiilikkajärven kansallispuiston ladut

Ladut kevättalvella Tiilikanhiihdon aikaan.  Kansallispuiston tiedotteet täällä >