Siirry sisältöön

Hiihtoladut

Kirkonkylän latu

Lähtöpaikka Monitoimitalon vierestä, Urheilutie 1.  Katso latukartta >

Monitoimitalolla olevat liikuntahallin pesutilat ovat hiihtäjien käytössä aamuvarhaisesta iltamyöhään.

Hiihtolatujen ylläpito

Hiihtoladut ajetaan latukoneella vähintään neljä kertaa viikossa sekä kun lunta on satanut laduille vähintään 2 cm (ei koske tuulen paikoitellen kinostamaa lunta). Yöaikaan klo 22.00 – 07.00 välisenä aikana ei ole kunnossapitoa. Jatkuvan lumisateen aikana ladut ajetaan kerran päivässä lumisateen tai tuiskun jälkeen.

Koirahiihto

Kytketyn koiran kanssa hiihtäminen on mahdollista kaikilla laduilla tiistaisin ja torstaisin klo 19-21. Lisäksi ampumaradan lenkillä (8 km lenkin perällä) voi hiihtää koiran kanssa ilman aikarajoitusta. Koirahiihtovuoron aikana voi hiihtää myös ilman koiraa. Mahdolliset koiran jätökset on kerättävä pois ladulta sekä pyrkiä pitämään koira pois perinteisen hiihtotyylin latu-uralta. Koira on oltava aina kytkettynä.

Punaisella alueella reitti, jossa koirahiihto aina sallittua:

Ylä-Luostan latu

Ylä-Luostan Nuorisoseura ylläpitää latuja. Katso latukartta >. Lähtöpaikka Nuorisoseurantalon pihasta Yläluostantie 1070. Perinteinen latu-ura, ei luisteluväylää. Latuja ei ole valaistu. Nuorisoseurantalolla toimii myös kahvila talvikaudella pe – su klo 10 – 16.

Metsäkartanon ladut

Nuorisokeskus Metsäkartano ylläpitää omia latujaan. Lähtöpaikka Metsäkartanon pihan kulmalta, Metsäkartanontie 700.

Perinteiset latu-urat 3 km + 3 km + 8 km HUOM! Tarkista päiväkohtainen tilanne puh. 040 839 6350 tai täältä >. Ladusta valaistu noin 700 m. Metsäkartanon päärakennuksella ravintola ja kahvila avoinna ma-su, tarkista aukioloajat >

Tiilikkajärven kansallispuisto

Tilanne 22.2.2024: Tiilikan ladut saatu täysimittaisina hiihtokuntoon. Latua ylläpidetään talkoovoimin Rautavaaran kunnan koordinoimana.

Latukartta:

Latukartta, jossa Tiilikkajärven kansallispuiston ladut.