Siirry sisältöön
Vapaa-aikaohjaaja
Kirsi Karvinen
puh. 040 860 8228
kirsi.karvinen@rautavaara.fi

Vauvaraha

Muistamme vastasyntyneitä rautavaaralaisia ja heidän vanhempiaan 1000 euron vauvarahalla! Vauvaraha maksetaan vanhemmille kertaluontoisesti vauvan syntymävuotta seuraavana vuonna Tuttijuhlassa.

Tuttijuhla on pienimuotoinen, lämminhenkinen juhla uusien kuntalaisten juhlistamiseksi. Tuttijuhlaan kutsutaan edellisenä vuonna syntyneet vauvat perheineen, joiden kotikunta vuoden lopussa on Rautavaara. Juhla järjestetään aina vuoden alussa, pääsääntöisesti tammikuussa kunnantalon valtuustosalissa. Kutsu tuttijuhlaan tulee postitse vauvan nimellä.

Tuttijuhlassa ohjelman ja täytekakkukahvien sekä kunnan maksaman 1000 euron vauvarahan lisäksi jokainen vauva saa muistolahjaksi koivupuisen tutin. Muistolahjaksi annettavaan puiseen tuttiin tulee vauvan nimi ja syntymäaika.

Saamme tiedon Rautavaaralla syntyneistä vauvoista neuvolasta, mikäli vanhemmat ovat antaneet suostumuksen tietojen luovuttamiseen kunnalle. Mikäli vauva ja vanhemmat käyvät muun kunnan neuvolassa, vanhempien on hyvä ottaa itse yhteyttä kuntaan – muista neuvoloista ei tule tietoa uusista rautavaaralaisista.

Vauvaraha on tuloveronalaista tuloa, joka ilmoitetaan tulorekisteriin vanhemman tuloksi. Mikäli vanhemmilta ei tule muuta ilmoitusta, ilmoitetaan vauvaraha vauvan äidin tuloksi.