Siirry sisältöön
Rakennustarkastaja, työnjohtaja
Henri Korkalainen
puh. 044 452 5725 (ma klo 12-15 ja ke klo 08:30-11) Yhteydenotot mieluiten sähköpostilla
henri.korkalainen@rautavaara.fi

Lupapiste

Rakennuslupa-asioinnin hoidat näppärästi Lupapisteen kautta verkossa. Hakemusten käsittely ja lupa-asiointi on nopeampaa ja sujuvampaa, kun paperisia hakemuksia ja asiakirjoja ei tarvitse toimittaa jokaiselle toimijalle erikseen.

Lupapiste kokoaa kunnan viranomaisen, rakentajan, suunnittelijan ja muut rakentamisen ammattilaiset yhteen osoitteeseen ja pitää ajan tasalla kaikki osapuolet hankkeen etenemisestä. Rautavaaran kunta ottaa vastaan sähköisten hakemusten ja asiakirjojen sijasta myös paperisia hakemuksia ja asiakirjoja.

Lupapisteeseen rekisteröidytään pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella ensimmäisen käyttökerran aikana. Palvelun käyttö on ilmaista. Luvanhakijaorganisaatiot voivat halutessaan rekisteröidä käyttöönsä maksullisen yritystilin sisäistä hankehallintaa varten. Lupapiste on toteutettu yhteistyössä palvelun toimittajan digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijayrityksen Solita Oy:n ja Ympäristöministeriön kanssa.

Lupapisteen kautta haet Rautavaaran kunnan

 • rakennusluvat
 • toimenpideluvat/toimenpideilmoitukset
 • maisematyöluvat
 • poikkeamisluvat
 • purkuluvat/ilmoitukset

Tarkemmat tiedot luvista löydät Rautavaaran kunnan rakennusjärjestyksestä.

 

Lupapisteen käyttö pähkinänkuoressa

 1. Rekisteröidy palveluun ensimmäisen käyttökerran yhteydessä ja kirjaudu tämän jälkeen sisään sähköpostiosoitteella sekä salasanalla.
 1. Hakemuksen tai kyselyn luominen: Valitse hankkeesi sijainti ja päätoimenpide. Tämän jälkeen pääset joko tekemään kyselyn hankkeeseen liittyen tai luomaan hakemuksen aiempien valintojesi pohjalta.
 1. Kutsu tarpeelliset tahot mukaan hankkeelle ”Osapuolet”-välilehdeltä. Kun henkilöt ovat hyväksyneet hankekutsun, voidaan heidän tietonsa valita mukaan hakemukselle ja täten säästytään turhalta näpyttelyltä. Huomiothan, että mikäli hankkeellesi vaaditaan pääsuunnittelija, vastaa hän pääsääntöisesti hankkeen edistämisestä ja viranomaiskommunikaatiosta Lupapisteessä.
 1. Tallenna hankkeelle siihen liittyvät tiedot ja dokumentit yhdessä muiden osapuolten kanssa. Kaikki kirjoittamasi tiedot tallentuvat automaattisesti hakemukselle ja voit jatkaa sen täydentämistä sinulle sopivana ajankohtana.
 1. Kysy tarvittaessa neuvoa viranomaiselta hankekohtaisen ”Keskustelu”-ikkunan kautta.
 1. Jätä hakemus eteenpäin viranomaiselle ”Hakemuksen jättäminen” -välilehdeltä.