Siirry sisältöön

Mielenterveysviikko

Mielenterveysviikolla puhutaan tunteista

Mielenterveysviikkoa vietetään viikolla 47 eli 19.−26.11.2023.

Mielenterveysviikon teemana on tänä vuonna tunteet. Mielenterveyden ongelmiin liittyy usein tunteita, joita voi olla vaikea tunnistaa. Mielenterveysongelmia itse kokeneet ihmiset ovat sanoittaneet tällaisia tunteita esimerkiksi ahdistukseen ja traumoihin liittyen:

”Kuin olisin trombin keskellä tai puristuksissa tummien kivien välissä.”
”Se solahtaa koko kehooni ja jäseniini, ollen raskas kuin metallipeitto, joka vetää maata kohden.”
”Olen aina jotain liikaa tai liian vähän.”

Omia tunteita voi tunnistaa paremmin, kun kuulee toisen sanoittavan omiaan. Avun hakeminen voi helpottua, kun pystyy paremmin sanoittamaan oloaan. Tunteiden tunnistaminen voi lopulta muuttaa niin elämän suunnan kuin käsityksen itsestä ihmisenä.

Teemaviikkoa on järjestetty viikolla 47 aina vuodesta 1974 asti.

Tiistaina ja keskiviikkona: Mielenterveysmessut alkaa 21.11. klo 9 ja päättyy 22.11. klo 17 Kaksi päivää täynnä monenlaista ohjelmaa, voit osallistua joko kaikkeen tai osan aikaa. Täältä pääset osallistumaan maksuttomaan ohjelmaan: www.mielenterveysmessut.fi

Torstaina 23.11.2023: klo 10 Tuolijumppa kirjastossa Tuolijumppa sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille. Kesto noin 45 minuuttia. klo 14.30-15.30 Yhteislauluja Tiilikassa Tule laulamaan yhdessä! Laulutoiveesi voit kertoa etukäteen Kirsi Karviselle kirsi.karvinen@rautavaara.fi tai henkilökohtaisesti kun jossain nähdään.

Esite: Mielenterveysviikon esite