Siirry sisältöön
Moottorikelkkailun vapaa-ajoalue

Yhteystiedot:

Vs elinvoimajohtaja
Henri Korkalainen
puh. 044 452 5725
henri.korkalainen@rautavaara.fi

Moottorikelkkareitit >

Osta kannatustarra >

Moottorikelkkailun vapaa-ajoalue

Vauhdin hurmaa ja talven riemuja Rautavaaralla! Osta kannatustarra ja alue on käytössäsi koko kauden ajan. Kauden 2022-2023 tarran voit ostaa jo verkkokaupasta >>

Rautavaaran kunnan moottorikelkkailun vapaa-ajoalue sijaitsee Rehvonsuon ympäristössä ja sen pinta-ala on noin 126 ha. Alue on rajattu keltaisin rajanauhoin.  Maastoltaan monipuolinen alue sijaitsee kelkkareitin varrella.

Rautavaaran kunta myy ajoluvat alueelle, muuten kelkkailija toimii maastoliikennelain mukaisesti. Ajolupana vapaa-ajoalueelle toimii lunastettu Rautavaaran kelkkailun kausitarra 2022 – 2023.  Tarran hinta on 30 € ja sen lunastettuaan vapaa-ajoalueella saa ajaa koko kelkkailukauden ajan.  Postitse toimitettavan tarran voit tilata Iisalmi ja tienoot -verkkokaupasta. Verkkokaupasta tilattu ajolupa on voimassa heti, vaikka tarra ei olisi sinulle vielä postissa saapunutkaan, kun voit tarvittaessa esittää tositteen suoritetusta maksusta.

Rautavaaran moottorikelkkailun vapaa-ajoalue

Rautavaaran moottorikelkkailun vapaa-ajoalueen säännöt

  • Alueen käyttäjällä on oltava voimassa oleva lupa alueen käyttöön, jonka hän osoittaa Rautavaaran kelkkailun kausitarralla. Postitse toimitettavan luvan voi tilata osoitteesta  ostaa verkkokaupasta tai suoraan myyntipisteistä. Mikäli lupamaksua ei ole suoritettu, sakkomaksu on nelinkertainen normaaliin lupamaksuun verrattuna.
  • Vapaa-ajoalue alkaa kun poistut moottorikelkkareitiltä.
  • Alueen käyttäjä saa ajaa ainoastaan vapaa-ajoalueeksi merkityllä alueella. Alueen viereisillä mailla, lukuun ottamatta kelkkareittiä, ajaminen on ehdottomasti kiellettyä.
  • Moottorikelkkareitti kulkee vapaa-ajoalueen läpi. Muistathan, että velvollisuutesi on varoa moottorikelkkareitillä kulkevia.
  • Puuston ja taimikon vaurioittaminen on kiellettyä, koska alue on metsätalousaluetta.
  • Alueen käyttäjä ajaa omalla vastuulla.
  • Aluetta ei hoideta tai ylläpidetä, joten alueella liikuttaessa on noudatettava erityistä huolellisuutta ja varovaisuutta.
  • Alueella liikkuessa voi kohdata eläimiä, mm. hirviä, joita kelkkailulla ei saa häiritä.

Yhteystiedot:

Vs elinvoimajohtaja
Henri Korkalainen
puh. 044 452 5725
henri.korkalainen@rautavaara.fi

Moottorikelkkareitit >

Osta kannatustarra >