Ympäristöterveydenhuolto

Juankosken kaupunki sekä Kaavin, Lapinlahden, Rautavaaran, Siilinjärven ja Tuusniemen kunnat muodostavat ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueen, jonka vastuukuntana toimii Siilinjärven kunta

Toiminta-ajatuksena on luoda ja ylläpitää kuntalaisille terveellinen ja turvallinen elinympäristö sekä tarjota peruseläinlääkäripalvelut tuotanto- ja harraste-eläimille.

Kunnallisen eläinlääkintähuollon ja terveysvalvonnan palvelut järjestää Rautavaaralla Siilinjärven ympäristöterveyspalvelut (yhteistoiminta-alue).

Lisätietoja löytyy Siilinjärven kunnan ympäristöterveydenhuollon sivuilta.

 

Yksikön alaisuudessa työskentelevät

Nilsiän liityttyä Kuopioon, terveystarkastajien palveluista Rautavaaralla huolehtivat seuraavat viranhaltijat:

 

Nimi Toimipiste Puhelin Asiat
Ritva Savolainen PL 5, 71801 Siilinjärvi 044 740 1424 - elintarvikevalvonta, tupakka
Sirpa Hakkarainen PL 5, 71801 Siilinjärvi 044 740 1458 - vesilaitokset
Antti Hartikainen PL 5, 71801 Siilinjärvi 044 740 1434 - Asumisterveys (asunnontarkastukset terveyshaittaepäilyissä)
- Erilaisten kuntalaisille tai asiakkaille tarkoitettujen tilojen terveydellisten olosuhteiden valvonta, mm. päiväkodit, koulut, vanhainkodit, majoitustilat, huvi- ja kokoontumistilat (Huom! Ei työpaikat)

 

Sähköposti ymparistoterveys(a)siilinjarvi.fi tai etunimi.sukunimi(a)siilinjarvi.fi

 

Terveystarkastajilla ei ole erityistä päivystysaikaa Rautavaaralla, vaan he ovat tavattavissa tarvittaessa sopimuksen mukaan.

Näytteiden, esim. kaivovesinäytteiden lähettämiseksi laboratorioon ja tutkituttamiseksi tulee olla yhteydessä terveystarkastajaan, joka voi arvioida tarvittavat tutkimukset ja näytepullot. Näytepullot ja ohjeet tilataan erikseen Savo-Karjalan ympäristötutkimus Oy:n laboratoriosta, ja ne toimitetaan asiakkaan nimellä terveyskeskuksen ajanvaraukseen. Samaan paikkaan toimitetaan myös otetut näytteet terveystarkastajan ohjeistaman aikataulun mukaisesti.