Siirry sisältöön

Tukiperhetoiminta

Tukiperheet ovat vapaaehtoisia tavallisia perheitä, jotka haluavat tukea toisia perheitä ja heidän lapsiaan. Tukiperheeksi ryhtyminen on koko perheen yhteinen päätös. Tilapäinen tukiperhehoito toteutuu yleensä kerran kuukaudessa yhden viikonlopun ajan ja sen tarkoitus on tukea kotona asumista. Lapsen loma-aikoina lapsi voi olla tukiperheessä sovitusti pitempiä aikoja. Tukiperheen vanhempien on oltava 18-vuotiaita, elämäntilanne vakaa sekä avoimia ja innostuneita ottamaan vastaan uusia haasteita. Tukiperheenä toimiminen ei edellytä hoitoalan tutkintoa.

Tukiperheen tärkein tehtävä on hoivata ja pitää huolta perheeseen sijoitetusta lapsesta tai nuoresta.  Tukiperhehoidon ydin on perhehoitajan ja hoidettavan lämmin, vastavuoroinen ja inhimillisiin tarpeisiin vastaava suhde. Tämän lisäksi tukiperheen tehtävästä ja asemasta tekee erityisen se, että kyseessä on toimeksiantosuhde eli et ole palkkasuhteessa. Tukiperheelle maksetaan perhehoitolain mukainen palkkio ja kulukorvaus.

Kaipaatko arkeesi lasten ääniä? Haluatko viettää viikonlopun lasten kanssa? Kiinnostaako sinua tukiperheen itsenäinen ja arvokas tehtävä?

Täytä hakemus

Tukiperheen palkkiolaskelma