Siirry sisältöön

Tiilikkajärven kansallispuisto sai nimikkohymnin

Pohjois-Savon liiton tiedote:

Rautavaaralla sijaitsevalle Tiilikkajärven kansallispuistolle on sävelletty oma nimikkokappale. Tiilikka Anthemiksi nimetyn sävellyksen on tehnyt kuopiolainen muusikko Roope Hakkarainen.

– Siitä tuli mahtipontinen mutta samalla herkän kaunis melodia, Hakkarainen kuvailee.

Pop-henkiseen instrumentaalisävellykseen on kuvattu myös musiikkivideo, joka julkaistaan lauantaina 27. elokuuta, jolloin vietetään Suomen luonnon päivää. Videon on ohjannut kuopiolainen Akseli Muraja.

Musiikkivideo on ylistys tänä vuonna 40 vuotta täyttävälle Tiilikkajärven kansallispuistolle, suomalaiselle luonnolle ja elonkirjolle. Videon lopputeksteissä muistutetaan, että elämän monimuotoisuus planeetallamme on neljän miljardin vuoden evoluution tulos.

Videolla Liisa Hytin esittämä kulkija löytää hiekkarannalta vanhan kartan, joka ohjaa hänet Tiilikkajärvessä olevalle Täyssinän rauhan rajakivelle. Vuoden 1595 rajapyykkiin on hakattu Ruotsi-Suomen valtakunnan tunnuksena kruunu ja Venäjän symbolina risti.

Tiilikka Anthemin ja musiikkivideon on tuottanut EU:n paikallinen yhteyspiste Europe Direct Kuopio yhteistyössä Metsähallituksen ja Pohjois-Savon liiton kanssa.

Video YouTubessa:

 

Tiilikkajärven kansallispuisto: https://www.luontoon.fi/tiilikkajarvi

Lisätietoja:
Jari Sihvonen, viestintäasiantuntija
p. 044 7142653, jari.sihvonen@pohjois-savo.fi