Siirry sisältöön

Rautavaaran kunta muisti Rautavaaran teatteria ruusuilla ja kunnan viirillä

Osana Rautavaarapäivien juhlallisuuksia Rautavaaran Harrastajateatteri esitti näytelmänsä Rusetteja vanhasta muistista Rautavaaran 150-vuotisjuhlanäytöksenä. Näytöksen väliajalla Rautavaaran kunta tarjosi teatterin väelle ja teatterivieraille kahvia ja paikallisen 4H-yrittäjän leipomaa toscapiirakkaa.

Ennen näytöstä teatterin väelle jaettiin perinteiseen tapaan ruusut. Lisäksi kunta tarjosi pienenä yllätyksenä luovuttamalla Rautavaaran Harrastajateatterille kunnan viirin kiitoksena teatterin tekemästä työstä kulttuurin eteen.

Viirin teatterille antanut kulttuuri- ja vapaa-aikapäällikkö Erik Räsänen muistutti, että kulttuuri on jokaisen ihmisen perusoikeus. Rautavaaran Harrastajateatteri on tukenut tämän perusoikeuden toteutumista kunnassa vankkumattomasti jo vuosikymmenien ajan.

– Olipa ihminen vanha tai nuori, köyhä tai rikas, maalainen tai kaupunkilainen, jokainen on tervetullut kesäteatteriin.

Rautavaaran Harrastajateatterin kesänäytelmä Rusetteja vanhasta muistista on nähtävissä kesä-heinäkuun ajan. Musiikkia sisältävän komedian on kuvailtu sopivan nykyajan Rautavaaralle, ja näytelmässä saattaakin havaita satiiria kunnan ajankohtaisasioista.