Siirry sisältöön

Rautavaaran 150-vuotisjuhlanäyttely kirjastolla

Rautavaaran 150-juhlavuoden kunniaksi kirjastolla on esillä rautavaaralaisen Jukka Lappalaisen näyttely 150-vuotias Rautavaara kertoo. Nimensä mukaan näyttely juhlistaa Rautavaaran puolentoista vuosisadan aikaista historiaa. ”Kertojana” näyttelyssä toimii Rautavaaran kunta.

Näyttelyssä on esillä Lappalaisen keräilymuseon kokoelmasta menneiden sukupolvien kuntalaisten arkeen kuuluneita esineitä ja dokumentteja historian varrelta, vuoden 1874 almanakasta 1960-luvun seteleihin. Arki-elämän esineistä ilmenee niin sodat ja pula-aika, mutta myös ylpeys ja kyky selviytyä vaikeistakin ajoista.

Omatoimikirjasto on auki koko viikon kello 8–20. Lisäksi näyttelyä pääsee ihailemaan kirjaston palveluaikoina, maanantaisin kello 12–18, keskiviikkoisin kello 13–18, torstaisin kello 9–15 ja perjantaisin kello 10–15. 

Harsumäessä sijaitsevaan keräilymuseoon on kerätty erilaisia tavaroita 30 vuoden ajalta. Lappalainen äänestettiin vuoden 2021 Raatavuaran Restentiksi, minkä lisäksi Rautavaaran kunta lahjoitti 6. toukokuuta 2024 Lappalaiselle kunnan viirin kiitoksena hänen historiaa dokumentoivasta työstään. Keräilymuseoon pääsee tutustumaan ryhmänä tilauksesta: jukkao.lappalainen(at)meili.fi

Piipahda siis kirjastoon tutustumaan kunnan historiaan, ja toivotaan Rautavaaralle pitkää ikää ja lisää pyöreitä juhlavuosia!