Siirry sisältöön

Matkailun kehittämistyö jatkuu Rautavaaralla

Matkailun kehittämistyö jatkuu Rautavaaralla

Matkailukohteet ja palvelut nyt yhdestä osoitteesta

Rautavaaralle saapuvan tai matkaa suunnittelevan on nyt entistä helpompi löytää paikkakunnan tutustumiskohteet ja palvelut, kun kunta avasi matkailijoille suunnatun visitrautavaara.fi –verkkosivuston.

Uusilla sivuilla on esiteltynä kuvin ja sanoin Rautavaaran kohteet, aktiviteetit, majoitus- sekä ostospaikat. Sivustolta löytyvät myös kahvilat ja ravintolat sekä matkailijaa kiinnostavat tapahtumat Rautavaaralla. Sivuihin linkittyy elämysten verkkokauppa, josta voi ostaa suoraan vaikkapa metsästyslupia, majoituspaketteja tai ohjattuja aktiviteettejä ryhmille. Sisältöä sivustolle ja verkkokauppaan on tehty yhdessä paikallisten yrittäjien kanssa ja sisältö täydentyy edelleen.

Uuden sivuston sisällöntuotanto mahdollistui, kun Rautavaaran kunta sai viime toukokuussa myönteisen päätöksen haussa olleeseen Pohjois-Savon liiton kanavoimaan Euroopan aluekehitysrahaston hankerahoitukseen, jossa valintaperusteena oli koronaepidemiasta aiheutuvien haittojen torjunta ja korjaaminen. Matkailu toimialana on kärsinyt koronasta erityisesti, mutta toisaalta kiinnostus kotimaanmatkailuun on lisääntynyt ja kehittämistoimissa onkin keskitytty nyt nimenomaan kotimaanmatkailuun.

Kesän ja syksyn aikana on lisäksi järjestetty matkailun työpajoja, joissa on kehitetty yritysten palvelujen tuotteistamista, markkinointia ja myyntiä.
– Olemme saaneet yrittäjien kanssa lyhyessä ajassa aikaan paljon: Matkailun yritysverkoston toiminta on käynnistynyt, useita työpajoja pidetty ja uusi sivusto sekä verkkokauppa on avattu, iloitsee matkailun kehittämistä luotsaava hanke- ja elinkeinokoordinaattori Tuula Palojärvi.

Tuleen ei jäädä makaamaan

Yksi koronan kurittamista yrityksistä on Rautavaaran keskustassa toimiva Hotelli-Ravintola Tiilikka.
– Merkittävimmät kesän ja syksyn tapahtumat sekä peijaiset ja pikkujoulut ovat peruuntuneet, samoin kuin iltaelämä on hiljentynyt rajoituksista johtuen, kertoo yrittäjä Marjut Lipponen. Yrityksessä ei ole kuitenkaan jääty tuleen makaamaan. Lipponen on osallistunut aktiivisesti yhteisiin kehittämistoimiin ja yrityksessä on hyödynnetty muitakin korona-ajan tukitoimia. – Meillä on nyt ollut aikaa keskittyä myös sellaisiin asioihin, jotka ovat olleet mielessä, mutta jääneet muiden kiireiden jalkoihin. Muun muassa hotellihuoneiden varustelua on parannettu ja markkinoinnin suunnitteluun paneuduttu, summaa Lipponen. – Pitkään asiat olivat puheiden varassa, mutta hienoa että Rautavaaralla on nyt alkanut tapahtumaan yhteisen kehittämisen saralla, yrittäjä kiittelee.

Live Like a Local in Rautavaara jatkuu vuonna 2021

Koska koronaepidemia jatkuu, Rautavaaran kunta haki jatkoaikaa ja lisärahoitusta Live Like a Local in Rautavaara -hankkeelle, jolle Pohjois-Savon liitosta näytettiin vihreää valoa. Näin matkailun kehittämistyö jatkuu entistä vahvemmin vuonna 2021. Ensi vuoden kehittämistoimet painottuvat erityisesti talvimatkailuun, matkailutoimijoiden verkostoitumiseen oman kunnan ulkopuolelle sekä Tiilikkajärven kansallispuistoon linkittyvien palvelujen kehittämiseen.

Live Like a Local in Rautavaara –hankkeen kokonaisrahoitus ajalle 18.5.2020 – 31.12.2021 on 92 848 euroa, josta 90 prosenttia on Euroopan aluekehitysrahaston ja valtion rahoitusta.

Lisätiedot: Hanke- ja elinkeinokoordinaattori Tuula Palojärvi, puh. 044 452 5712, tuula.palojarvi@rautavaara.fi

 

Live Like a Local in Rautavaara hankkeen rahoittajalogot