Matkailu

Rautavaaran matkailu yllättää – elolla, ilolla ja älyllä. Luonnosta ja erämaistaan tunnettu alue haastaa satunnaisen matkailijan pienuudellaan ja syrjäisellä maineellaan – mutta palkitsee ainutlaatuisilla löydöillä ja elämyksillään.

”Miljoonan mutkan takana” sijaitsevaan Metsäkartanoon ei kukaan eksy vahingossa, mutta löytäjät kohtaavat sekä kansalliseen että kansainväliseen luontomatkailuun loppuun asti hiotun palvelukokonaisuuden. Tiilikkajärven kansallispuisto, Älänne ja Paljakka mykistävät matkailijan maisemillaan ja omalaatuisilla luontokohteillaan. Alueen elävät kylät – tarinoineen, historioineen ja tapahtumineen – kutsuvat kulkijaa aitojen ja omaperäisten kulttuurielämysten äärelle.

Rautavaaralta löydät sinulle sopivat reitit luonnossa liikkumiseen – teit matkaa sitten moottorikelkalla, meloen, jalan tai hiihtäen. Matkailun kasvulle väylää ja tilaa tarjoavat alueen kattava valokuituverkko, poikkeuksellisen kauniit ja laajat loma-asuntotonttikohteet, sekä Suomen suurimman harrastelentotilan tarjoava Rautavaaran lentokeskus.

Lähde: Rautavaaran matkailun kehittämissuunnitelma