Siirry sisältöön
Parkour Street Challenge

Parkour Street Challenge

Rautavaaran torin ja puiston alueella

Hyppää parkourin maailmaan ja haasta kaverisikin mukaan! Parkour Street Challenge -katuhaasteessa tutustut digitaalisen oppaan johdolla parkourin ihmeelliseen maailmaan erilaisia temppuilu- ja liikkuvuustehtäviä kokeillen ympäri Rautavaaran tori- ja puistoaluetta.

Parkour on vauhdikasta liikuntaa, jossa pääset opettelemaan uusia temppuja hyödyntämällä temppupaikkoina vaikkapa erilaisia esteitä, keinuja ja kiipeilytelineitä. Samalla testaat tasapainoasi ja rämäpäisyyttäsi! Parkour on hauskaa niin yksin kuin kaveriporukallakin. Oppaanasi katuhaasteessa toimii ilmainen Salmi AR -mobiilisovellus, jossa voit katsella temppujen ohjevideot saapuessasi kartalla oikeaan tempun suorituspaikkaan. Sitten vain harjoitukset käyntiin temppuun sopivissa kohdissa! Parkour Street Challenge on saatavilla kesällä. Voit kiertää suorituspaikat haluamassasi järjestyksessä. Liikkumaan innostava katuhaaste sopii eri ikäisille koululaisille taitotasosta riippumatta. Kierros on maksuton.

Elämyksen tarjoaa Rautavaaran kunta yhteistyössä Salmi Platform Oy:n kanssa.

Käyttöohje

 • Kierrosta varten tarvitset vain temppuiluun sopivat vaatteet ja älypuhelimen. Muista lämmitellä lihakset ennen harjoitusten alkua!
  • Lataa ilmainen Salmi AR -sovellus älypuhelimeesi Googlen tai Applen sovelluskaupasta, ja seuraa sovelluksen asennusohjeita.
  • Avaa sovellus. Kirjoita sovelluksen hakukenttään “Rautavaara Street Challenge” ja paina Hae-nappia.
  • Klikkaa elämys auki ja lataa sisältöpaketti. Latauksen loputtua paina “Aloita kierros”. Mikäli sinulla on aikaisemmin asennettu Salmi AR-sovellus, eikä Rautavaara Street Challenge näy luettelossa, päivitä sovellus.
  • Latauksen loputtua paina ”Aloita kierros”. Temppujen suorituspaikat näkyvät kartalla.
  • Liiku temppujen suorituspaikalle, paina Toista-nappia katsellaksesi tehtävävideo ja pidä hauskaa!

Muista, että puhelimessasi pitää olla sijainti päällä. Sovellus toimii uusimmilla mobiililaitteilla.

Kieli: suomi
Saatavilla: kierrettävissä omatoimisesti kesäaikaan
Kierroksen lähtöpaikka: Rautavaaran tori ja puisto, Tulimäentie 2, 73900 Rautavaara
Ikäsuositus: koululaiset, Koko perheelle, Ryhmille
Hinta: maksuton