Siirry sisältöön

Mielen ja kehon hemmottelua henkeäsalpaavissa maisemissa

SkumppaaJaMaisemia_2000

Miltä kuulostaisi rentouttava patikointi luonnon helmassa leppoisaan tahtiin, osaavan ohjaajan vetämä kehonhuoltohetki lintujen laulellessa ympärillä ja kaiken kruunaava malja kuohuvaa?

Edellä mainitun elämysretken tarjoaa Mona Koskelo yrityksensä Savon Menevän kautta. Ensimmäinen Skumppaa ja maisemia –retki näki päivänvalon Rautavaaran Kiparilla elokuussa 2020. Tuolloin Mona testasi käytännössä tuotetta, jonka hän oli kehittänyt osana matkailupuolen opintojaan. Osallistujat tulivat eri puolilta Pohjois-Savoa ja Kainuuta. He olivat löytäneet tuotteen Visit Rautavaara –verkkokaupan tai Savon Menevän Facebook-sivun kautta.

Ensimmäisen Skumppaa ja maisemia retken palautteen oltua varsin myönteistä Mona kehitti vastaavan retken tälle kesälle myös Tiilikkajärven kansallispuistoon. Heinä-elokuussa Savon Menevä järjestää muutaman avoimen retken, joihin kenen tahansa kiinnostuneen on mahdollista varata omat paikkansa suoraan verkkokaupasta. Retkiä on tarjolla sekä Kiparille että Tiilikkajärven kansallispuistoon. Muina aikoina retket on varattavissa sopimuksen mukaan ryhmille. – Tilauspalveluna toteutettavat retket ovat oiva ohjelma vaikkapa synttäreille tai polttareihin, vinkkaa Mona. – Oman porukan kanssa toteutettavat tapahtumat ovat turvallinen tapa kokoontua yhteen nauttimaan elämyksistä myös heille, jotka eivät vielä innostu isompiin joukkoihin hakeutumisesta.

Tapahtuma-alan ammattilainen

Neljä naista nousee portaita ylös, taustalla näkyy koivuja ja järvi.Mona Koskelolla on monta rautaa tulessa. Savon Menevä on perustettu v. 2017 ja tarjoaa ohjelma-, liikunta- ja tapahtumapalveluja Rautavaaran sekä myös Tahkon alueella. Alkukesästä on pitänyt vipinää, sillä koronarajoitusten helpotuttua on varmistunut myös tapahtumien järjestäminen. Mona vastaa käytännössä vuosittaisten Rautavaara-päivien järjestelyistä Rautavaaran kulttuuri- ja vapaa-aikakoordinaattori Inka Makkosen kanssa.

Rautavaara-päivien aattona 2.7. Mona järjestää paikallisten nuorten kanssa VaaraFest –tapahtuman. – Kaikki nuoret ja nuorenmieliset ovat tervetulleita kuuntelemaan illan esiintyjä Brädiä, kutsuu Mona. Varttuneempi väki saa puolestaan oman tapahtumansa lokakuussa, kun Ikäihmisten Vestarit toteutuvat toivottavasti viimeinkin Metsäkartanolla. Tapahtuman ajankohtaa on jouduttu koronan vuoksi siirtämään useita kertoja.

Yhteistyössä innostuneesti mukana

Mona on ollut alusta asti tiiviisti mukana Rautavaaran kunnan hallinnoimassa Live Like a Local in Rautavaara –hankkeessa. Hän on osallistunut työpajoihin ja kokoontumisiin sekä tiivistänyt yhteistyötä muiden Rautavaaran matkailun yritysverkostossa toimivien kanssa.

Mona on innokas moottorikelkkailija. – Hirmuinen kelkkakuume on päällä nytkin kesähelteellä, hän nauraa. Mona oli synnyttämässä ajatusta moottorikelkkailijoille tehtävästä kyselystä, joka toteutettiin kevättalvella. Kysely onnistui mainiosti ja moottorikelkkailuun liittyviä olosuhteita ja palveluja kehitetään jatkossa kyselyn suuntaisesti.

Katso kohteet, aktiviteetit ja palvelut >>

23.6.2021

Live Like a Local in Rautavaara hankkeen rahoittajalogot