Siirry sisältöön

Hiihtolomalle!

Hiihtoloma22

Ainutlaatuisia ja mieleenpainuvia elämyksiä Rautavaaran luonnossa

Rautavaara hurmaa luonnollaan ja luonnollisuudellaan! Puhtaus, raikkaus ja aito tunnelma ottavat matkailijan vastaan avosylin. Hyvin hoidetut moottorikelkkareitit ja hiihtoladut tunnetaan laajalti alan harrastajien keskuudessa. Lumikenkäily, patikointi, pilkkiminen… Piipahdatpa sitten päiväretkellä tai viivyt pitempään, monet talven riemut odottavat sinua! Poimi tästä ajankohtaiset vinkit:

Hiihtämään

Hiihtomahdollisuudet Rautavaaralla ovat erinomaiset. Latuja, joista osa on myös valaistu, löytyy eri puolilta kuntaa ja umpihankihiihtäjällekin riittää koskematonta lunta. Tervetuloa hiihtämään myös koiran kanssa!
Lue lisää >>

Moottorikelkkailemaan

Rautavaara on suosittu kohde moottorikelkkailijoille hyvien lumiolosuhteidensa ja erinomaisesti kunnossapidettyjen reittiensä vuoksi.
Moottorikelkkareitit ja -urat >>

Rautavaaran kunnan moottorikelkkailun vapaa-ajoalue sijaitsee Rehvonsuon ympäristössä ja sen pinta-ala on noin 126 ha.   Maastoltaan monipuolinen alue sijaitsee kelkkareitin varrella. Osta kannatustarra ja alue on käytössäsi koko kauden ajan.
Vapaa-ajoalue >>

Tiilikkajärven kansallispuistoon

Hiihtoladut

Tiilikkajärven kansallispuiston alueelle ajetaan ja merkitään latuja viikolla 8 ja ne valmistuvat viikkoon 9 mennessä. Ladut ovat käytettävissä 1.3. alkaen. Ladut alkavat Sammakkotammen pysäköintialueelta.
Kansallispuiston ajankohtaiset tiedotteet >>

Puistokahvila

Cafe Konkelo palvelee hiihtolomaviikoilla 9-10 Tiilikkajärven kansallispuistossa Sammakkotammen lähtöalueen mökissä. Tarjolla mm. keittoa, pannaria, pannukahvia ja munkkeja. Säävaraus! Halutessasi varmista paikallaolo 050-3627515.

Valokuvakilpailu: Minun Tiilikkajärven kansallispuistoni

Osallistu kilpailuun! Missä sykkii sinun Tiilikkajärven kansallispuiston sielunmaisemasi? Onko kuvaamasi luonto kauneimmillaan kesällä vai talvella? Mitä valokuvasi kertoo Tiilikkajärven kansallispuistosta – ja sinusta? Rautavaaran kunta järjestää ”Minun Tiilikkajärven kansallispuistoni” -valokuvakilpailun. Uusia tai aikaisemmin otettuja kuvia kilpailuun voi lähettää sähköpostitse 31.3.2022 saakka. Voittajakuvan ottaja palkitaan Metsäkartanon kahden hengen majoitusviikonlopulla.
Lue lisää >>

Metsäkartanolle

Nuorisokeskus Metsäkartanon talvilomalla pääset kokeilemaan vaikkapa liukulumikenkäilyä upean metsämaiseman keskellä. Tule yksin, kaksin tai koko perheellä – vaihtoehdoista kerromme mielellämme lisää: info@metsakartano.com tai 040 839 6350.

Talvikauden majoitustarjoukset >>

Liukulumikenkäilyä

Metsäkartanolla pääset nauttimaan helposti liukulumikenkäilystä. Vuokraa liukulumikengät tai varaa ryhmällesi ohjattu liukulumikenkäretki.
Lue lisää >>

Hiihtoladut

Nuorisokeskus Metsäkartano ylläpitää omia latujaan. Lähtöpaikka Metsäkartanon pihan kulmalta, Metsäkartanontie 700.
Lue lisää >>

Koiravaljakkoajelua

Metsäkartanon yhteistyökumppani Wild Woods Husky ilahduttaa Metsäkartanon asiakkaita pe 18.2., pe 25.2., pe 4.3. ja ke 9.3. Vapaita paikkoja koiravaljakkoajeluille voi kysyä edeltävänä päivänä. Muina ajankohtina koiravaljakkoajelut tilattavissa ryhmille ennakkoon.
Lue lisää >>

Kiparille

Kiparin ulkoilualueella pääset kiertämään uuden Kiparin kierros -reitin lumitilanteesta riippuen tavallisilla tai lumikengillä samoillen. Alueella on myös oma reitti mäenlaskua varten ja kesäistä alamäkipyöräilyreittiä voi hyödyntää myös talvella mäenlaskuun. Upeat näköalat avautuvat näkötornista.
Lue lisää >>