Liikunta ja ulkoilu

Rautavaaralla on hyvät mahdollisuudet aktiiviseen vapaa-ajanviettoon sekä monipuolisen liikunnan harrastamiseen. Rautavaara on tunnettu upeista maisemistaan ja alueen kauniista luonnosta pääsee nauttimaan Tiilikkajärven kansallispuistossa sekä useilla retkeily- ja vaellusreiteillä. Tilaa riittää myös marjastukselle ja sienestykselle.

Kunnan tarjoamat liikuntamahdollisuudet ovat monipuoliset. Sisätiloissa voi hikoilla Monitoimitalon liikuntasalissa tai kuntosalilla joka on käytettävissä vapaasti ilman maksua. Ulkoilmassa voi harrastaa vuodenajasta riippuen pururadalla, jalkapallo-, beach volley-, tai hiekkakentällä, sekä uudella yhdeksänreikäisellä frisbeegolfradalla. Talviaikaan liikkujille on tarjolla hiihtoladut, sekä luistelukaukalo.

Lähiliikunnalle ja lasten leikeille löytyvät paikkansa Ollintorin vieressä olevasta Puutonsuiston-puistosta. Sen leikkikenttä ja senioripuisto aktivoivat vauvasta vaariin.

Liikuntatoimi järjestää Höntsäsählyn 10-100-vuotiaille sekä liikuntatapahtumia kuntalaisille. Kunta tarjoaa ilmaisen kuljetuksen keilausretkillä, joita järjestetään Iisalmeen. Uintiretkiä tehdään yhteistyössä yhdistysten kanssa Iisalmeen ja Fontanellaan. Lasten uimakoulut järjestetään Bomballa.

Unelmien liikuntaviikko järjestetään Rautavaaralla vuosittain yhteistyössä yhdistysten, seurojen ja muiden toimijoiden kanssa. Viikon aikana on runsaasti liikuntakokeilumahdollisuuksia ja tapahtumia.

Rautavaaran Metsäkartano tarjoaa monipuolisia ulkoilu-, luontoliikunta- ja vapaa-ajantoiminnan palveluita.

 

Lisätietoja urheilumahdollisuuksista:
Lipas palvelu