Takaisin

Tervetuloa XXVIII Kipari-Sprinttiin 18.3.2018

TERVETULOA XXVIII KIPARI-SPRINTTIIN 18.3.2018

 

Rautavaaran Urheiluautoilijat ry järjestää KIPARI-sprintin Paljakan maastossa 28. kerran. Kilpailu on organisoitu ilman katkoksia joka vuosi. Todella mahtava suoritus.  Tämä, jos mikä osoittaa meille kaikille järjestäjien sitkeyttä ja sitoutumista talkootyöhön vuosien ajan.

Olen saanut olla mukana vuodesta 2011 eli tämä on 8 Tervetulokirjoitukseni. Toimivat kisajärjestelyt turvaavat tasapuoliset mahdollisuudet reilulle kilpailulle.  

KIPARI-sprint on vakiinnuttanut asemansa kansallisena rallitapahtumana. Kaikki kunnassa tapahtuva yhteistyö on aina ihmisten työtä.  Ihmiset tekevät yhteistyötä, jos heillä on samansuuntaiset tavoitteet, halu ja tahto. Teille autourheilun harrastajille tämä puoli on pykälässä. Tämä autourheilutapahtuma tuo kuntaan kävijöitä, lisää Hyvää eli Positiivista julkisuutta ja tukee omalta osaltaan paikallista yritystoimintaa.

 

Kunnanjohtajana olen aina valmis tukemaan talkootapahtumien järjestämistä, jossa voimme markkinoida ja myydä tontteja 1-2€/m2 alueilta Hiekkahäikkä Jokisuunniemi ja Karikko. Kunnalla on hyvä tarjous tontinostajalle: kunta ei peri vesi- ja jätevesiliittymämaksuja, jos ostat tontin ja kauppakirja tehdään 31.8.2018 mennessä.  Tarjouksen rahallinen arvo on 4.000€-6.000€, talosi koosta riippuen.  Näistä tarkemmin www.rautavaara.fi Kunnan yhteistyökumppani Sami Talot Oy myy Unto-AO-taloja: tarjous Unto2/53,5m2 hintaan 34.800€:a.

 

Kaikessa kunnan kehittämistyössä kannattaa huomioida nopean (100 Mbit/s) ”Meidän verkko” ja uuden mobiiliteknologian antamat mahdollisuudet. Laajakaistayhteys on nykykodissa yhtä tärkeä perustoiminto kuin lämmitys, sähkö ja vesijohtoverkosto.  Sen avulla voit sijainnista riippumatta olla yhteydessä mihin maailmankolkkaan tahansa ja käyttää jatkuvasti erilaisia palveluita. Laajakaistaan investointi nostaa kiinteistön arvoa.

 

Verkkopalvelut kiinnostavat kuntalaisia, koska toimintavarma internetyhteys tuo turvallisuutta ja pitävät lähipalvelut kunnassa.  Rautavaaran tietoverkko-osuuskunta (RTVO) sai kattavan valokuituverkon valmiiksi vuonna 2014.  Kunta jaettiin viiteen (5) hankealueeseen /runkolinjaan ja verkkoreittiä rakennettiin yhteensä 461.173 m.  

 

Sosiaali- ja terveydenhuollon saaminen Pohjois-Savossa ”leveämmille harteille on tärkeä mahdollisuus pienkunnille erityisesti Rautavaaralle. Miten kuntaan rakennetut nopeat laajakaistayhteydet otetaan kunnan palvelutuotannossa 100%:n käyttöön? Miten autamme niitä kuntalaisia, jotka eivät ole tottuneet tai joilla ei ole vielä valmiuksia käyttämään digitaalisia palveluita. Miten luomme kuntaan yhden luukun palvelumallin ja uudistamme asenteet laajakaista teknologian hyödyntämiseen? Tavoitteena Digitaalinen kunta.    

 

Pohjois-Savon uudistuksessa posotamme POSOTEen 1.1.2020 alkaen.  Kuntamme haluaa pysyä itsenäisenä kuntana näinä tuulisina aikoina. Pysytään kaistalla.  No panics.

Esitän omasta ja Rautavaaran kunnan puolesta suuret ja lämpimät kiitokset kaikille 28. KIPARI-sprintin talkoolaisille tapahtuman järjestämisestä visiolla: Eloa, Iloa ja Älyä ratin vääntöön.

 

Toivotan kaikki autourheilun harrastajat ja katsojat tervetulleeksi Rautavaaralle.  

 

Olette kaikki erittäin lämpimästi tervetulleita XXVIII KIPARI-sprinttiin.

 

 

Unto Murto                                                                                                              

kunnanjohtaja

Kunnan Digitalisaatio työryhmän pj