Takaisin

POSITIIVINEN PÖHINÄ EIKU JATKUU KUNNASSA

Rautavaaran Leipomo Oy:n laajentaminen ja kehittäminen yhdessä kunnan kanssa.

Positiivinen Pöhinä eiku kunnassa jatkuu. Tänään 21.6.2018 oli historiallinen päivä kunnan työttömyyden (14,1%) poistamisessa. Kunta osti Rautavaaran Leipomo Oy:ltä PE-RE-nimisen kiinteistön 167.000 eurolla sillä olevine rakennuksineen. Samalla allekirjoitettiin kiinteistön määräaikainen 20 vuoden vuokrasopimus leipomon kanssa. Leipomo maksaa vuosittain vuokraa kunnalle yli 8.000 euroa + alv%.

Kunta lunasti tilat, jotta leipomo voi laajentua ja työpaikat kunnassa turvataan.  Leipomo on Rautavaraan mittakaavassa merkittävät työnantaja.  Tällä hetkellä se työllistää 8 vakinaista työntekijää, joista 4 asuu kunnassa ja neljä osa-aikaista työntekijää, kaikki asuvat Rautavaaralla. 

Leipomo rakentaa lisää tilaa noin 120 neliön verran. Työt alkavat syksyllä ja valmistuessaan leipomolla on 700 neliötä tilaa.

Yritys aikoo palkata ainakin kaksi uutta työntekijää vuonna 2019. Leipomo tarvitsee myöhemmin lisää uusia työntekijöitä. Leipomo suunnittelee laajentavansa siten, että tulevaisuudessa sen työllisyysvaikutus olisi 15–20 henkilötyövuotta.

Kuva on Kauppakirjan ja määräaikaisen vuokrasopimuksen allekirjoituksesta: vasemmalla Rautavaara Leipomo Oy:n tj Jaakko Kärki, kunnanjohtaja Unto Murto ja kunnanhallituksen pj Jukka Korkalainen

 

 

Lisätietoja antavat:

- Rautavaran Leipomo Oy/tj Jaakko Kärki, puh. 017-780 551
- kj Unto Murto, puh. 040-860 8100


SavottaJatkuu-terveisin ja Mukavaa Juhannusta 2018.
Unto Murto
kunnanjohtaja