Takaisin

POSITIIVINEN ELI HYVÄ UUTINEN NRO 82

Tässä on Rautavaaran kunnasta Hyvä eli Positiivinen Uutinen nro 82.  Näitä Hyviä Uutisia olen kirjoittanut vuodesta 2013 alkaen.

Uuden Uljaan Paloaseman vastaanottokatselmukseen perjantaina 30.6.2017 klo 9.00 alkaen.  Paikkana Uuden Paloaseman opetustila.

I TAUSTAA UUDESTA PALOASEMASTA + KAKSI (2) VALOKUVAA LIITTEENÄ:

Kunnanhallitus hyväksyi kokouksessa 29.06.2016 §:ssä 176 Uuden paloaseman urakkatarjoukset yhteensä 2.378.882 euroa.  Rakentamisen ehtona oli Palosuojelurahaston avustus 220.000 euroa. Tästä saimme 22.3.2016 myönteinen päätös kuntaan. Päätökseen vaikutti merkittävästi Pohjois-Savon pelastuslaitoksen lausunto. Sen sijaan Palosuojelurahaston torppasi Paloaseman leasingrahoituksen joulukuussa 2015. UUDEN PALOASEMAN RAKENNUSTYÖT ALKOIVAT HETI ELOKUUSSA 2016 JA SE ON VALMIS SISÄ- JA ULKOPUOLISILTA OSILTAAN VIIMEISTÄÄN 30.6.2017 MENNESSÄ. Kokonaiskustannukset 2,6 milj. euroa.


KYSEESSÄ ON YKSI KUNNAN 143-VUOTISHISTORIAN TÄRKEIMMISTÄ HANKKEISTA JA SE PARANTAA KUNTALAISTEN ARKIELÄMÄN TURVALLISUUTTA, PELASTUSLAITOKSEN TYÖNTEKIJÖIDEN EVAKKORETKI VIRASTOTALOLLA/TEKNISEN TOIMEN TILASSA  PÄÄTTYY JA TYÖPAIKKAVIIHTYISYYS PARANEE. UUDEN PALOASEMAN KÄYTTÖTARKOITUS JA KUSTANNUSTEHOKKUUS ON AIVAN TOISTA LUOKKAA KUIN AVIN SULKEMASSA VANHASSA PALOASEMASSA, JOSSA OLI SISÄILMA- JA KOSTEUSONGELMIA


II   RAUTAVAARAN KUNNAN UUDEN PALOASEMAN TEKIJÄT:

A.RAKENNUTTAJA JA KÄYTTÄJÄT SEKÄ TYÖMAAN VALVONTA:
Rakennuttaja (RA) Rautavaaran kunta/tekninen lautakunta 
  • rakennuttajan edustaja/teknisen lautakunnan pj Pentti Kainulainen
  • vs. kunnaninsinööri Petri Ahonen
Käyttäjät (KÄ) tulosalue 4/tekninen toimi ja Pohjois-Savon pelastuslaitos/Rautavaa-ran paloaseman henkilöstö Rakennustyömaan valvoja (VA) Rakennusinsinööri Matti Markkanen.

B.  SUUNNITTELIJAT

PÄÄSUUNNITTELU:

  • Arkkitehtitoimisto ON Oy, Kuopio (ON=Olli Nieminen)

RAKENNESUUNNITTELU:

  • Rakennuspiste Oy, Kuopio

LVI JA RAKENNUSAUTOMAATIOSUUNNITTELU:

  • Insinööritoimisto LVI-insinöörit Ky, Kuopio

SÄHKÖSUUNNITTELU:

  • Insinööritoimisto Varpiola Oy, Lieksa

C. URAKOITSIJAT

PÄÄURAKOITSIJA:

  • Rakennusliike Mustonen Oy, Nurmes


SIVU-URAKOITSIJAT:

  • sähköurakoitsijana: Voltage Oy, Iisalmi
  • LV-urakoitsija: LVI-Karmitsa Oy, Rautavaara
  • ilmanvaihtourakoitsijana: ILPE Oy, Kuopio/Nilsiä

 

D. HIEMAN INFOA UUDEN PALOASEMAN TYÖMAASTA:

Työvoima: keskimäärin 8-9 työntekijää, josta omasta kunnasta 4 hlöä

Paloasemarakennuksen tontin pinta ala 10598 m2

Paloasemarakennus 840 brm2, josta lämmin bruttoala 793 m2

Kylmävarasto 135 brm2

Kerrosala 647 kem2

Huoneistoala 570 m2

Tilavuus Paloasemarakennus 4262 m3, josta lämmin tilavuus on 4079 m3

 

Kustannus arvio  2.378.882 euroa.  TOTEUTUMA: 2.600.000 euroa.

 

Rautavaaran kunta panostaa kunnan omaan lähipalvelutuotantoon. Sosiaali- ja terveyspalvelut on saatava kuntoon ennen kuin POSOTE ja Maakuntahallinto tulevat  1.1.2019. Kuntalaisille lähipalvelut ja tukipalvelut ovat erittäin tärkeitä. Teemme merkittävää Rautavaaran kunnan rakentamisen historiaa.  Nyt vastaanottokatselmuksen Paloasema on kunnan suurin rakennushanke kuluvana vuonna. Kunnanjohtajakaudellani 1.2.2011 alkaen UUSI ULJAS Paloasema on jatkumoa vuonna 2015 rakennetulle Keskuskeittiölle, vuonna 2013 rakennetulle Päivänsinelle ja vuonna 2012 saneeratulle asumispalveluyksikkö Hopeapajulle.


Rautavaaran kunnan näkökulmasta, mutta myös henkilökohtaisesti ja ammatillisesti koen tämän Paloasemaurakan vastaanoton erittäin merkittävänä!

 

Täällä ei ole nukuttu. Paloaseman työmaalla on ollut tekemisen meininki. Aikataulussa on pysytty.

 

Koko työmaavahvuus on 8-9  henkilöä ja omasta kunnasta töissä 4 henkilöä: jokaiselle teille kuuluu tänään kiitos oman osuutenne hyvästä suorittamisesta yhteisen tavoitteen hyväksi.

 

Vasaroiden pauke ja Sahojen sointi on parasta musiikkia kunnan oman lähipalvelujen kehittämistyössä.  Teemme sen tulevaisuuteen uskoen. 

 

Savotta-terveisin
Unto Murto
kunnanjohtaja
puh. 040-860 8100
sp: unto.murto@rautavaara.fi