Siirry sisältöön

Koronatiedote 31.12.2021

KORONATIEDOTE 31.12.2021

Itä-Suomen aluehallintoviraston toimialueella tulee voimaan useita uusia koronarajoituksia 31.12.2021 klo 16.00. Kaikki Itä-Suomen maakunnat ovat leviämisaluetta mukaan lukien Rautavaara. Voimakkaasti heikentyneen koronatilanteen ja nopeasti leviävän omikron-virusmuunnoksen vuoksi Itä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt uusia rajoituspäätöksiä alueelle pikaisella aikataululla.

Yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten kieltäminen

Itä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt Itä-Suomen aluehallintoviraston toimialueen kuntien alueilla kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Määräys ei koske enintään 50 hengen tilaisuuksia, joissa kaikille osallistujille on määritelty oma istumapaikka. Määritelty istumapaikka tarkoittaa nimikoitua tai numeroitua istumapaikkaa. Määräys on voimassa 31.12.2021 klo 16.00–20.1.2022.

Tilojen väliaikainen sulkeminen asiakkailta ja osallistujilta

Itä-Suomen aluehallintoviraston toimialueelle on lisäksi annettu tartuntalain pykälän 58 g mukainen määräys tiettyjen asiakas- ja yleisötilojen sulkemisesta. Määräys tilojen sulkemisesta tarkoittaa sitä, että kaikki seuraavat julkisten ja yksityisten toimijoiden yleisölle avoimet tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetut asiakas-, osallistuja- ja odotustilat pitää sulkea:

joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat ja tanssipaikat sekä kuorolaulutoimintaan käytettävät tilat.

Suljettavaksi määrättyjä tiloja voi kuitenkin käyttää vuonna 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten ohjattuun harrastustoimintaan. Lisäksi tiloja voi käyttää lakisääteisten palvelujen toteuttamiseen, kuten lääkinnälliseen kuntoutukseen. Tilojen sulkupäätös on tässä vaiheessa voimassa kaksi viikkoa ajalla 31.12.2021 klo 16.00–13.1.2022.

Rautavaaralla tämä tarkoittaa, että monitoimitalon liikuntasali ja alakoulun sali ovat suljettuna ajalla 31.12.2021 klo 16.00–13.1.2022. Vuonna 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien ohjattu harrastustoiminta voidaan järjestää myös tänä aikana, jolloin ohjaajalla käytössään olevalla avaimella voi mennä liikuntavuorolle. Ohjaajan tulee huolehtia, ettei tiloihin pääse muita henkilöitä. Kuntosali on käytössä, mutta tiloja käyttäessä on kiinnitettävä erityistä huomiota käsihygieniaan, turvaväleihin sekä maskin käyttöön. Laitteet ja välineet on puhdistettava desinfiointiaineella käytön jälkeen. Turha oleskelu tiloissa on kielletty.

Tilojen terveysturvallinen käyttö

Itä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt myös päätöksen, jolla tilojen käyttöä koskevan tartuntatautilain 58 d §:n mukainen määräys laajenee koskemaan koko Itä-Suomen aluehallintoviraston toimialueen kuntien alueita.

Asiakas- ja yleisötilojen käyttö pitää järjestää siten, että tiloissa voidaan ehkäistä asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien lähikontaktien aiheuttamaa tartunnan riskiä.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntien alueilla määräys oli jo voimassa aikaisemmalla päätöksellä ja määräys jatkuu 26.1.2022 saakka. Määräys ei koske oppilaitosten toimintaa, varhaiskasvatusta, ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa.

Rautavaaralla virastotalo ja kirjasto jatkavat aukioloaan, mutta tiloja käyttäessä on kiinnitettävä erityistä huomiota käsihygieniaan, turvaväleihin sekä maskin käyttöön.

Koronatiedote 31.12.2021