Siirry sisältöön

Katsaus talviliikunta-aktiviteetteihin

Katsaus talviliikunta-aktiviteetteihin

Tänä vuonna talvi taisi tulla jo näin marraskuussa, joten tässäpä hieman tietoa kunnan talviliikunta-aktiviteettien tilanteesta!

Luistelukaukalo monitoimitalolla on jo täydessä toiminnassa. Kaukalo saatiin luistelukuntoon alkuviikolla ja kelitkin näyttävät tällä hetkellä suotuisilta pitkälle joulukuun puolelle! Pitkään aikaan ei ole tainnut kaukalo olla toiminnassa jo marraskuun puolella. Luistelukaukalon vierestähän löytyy viime vuonna valmistunut pukukoppi, jossa luistimet pääsee laittamaan mukavasti lämpimässä. Puistosta löytyvä pienempi kaukalo ei ole vielä käytössä.

Niin ikään monitoimitalon kupeelta alkavien latupohjien tamppaaminen on käynnissä. Ladut on edellisen kerran tampattu torstaina 23.11.2023. Vielä hieman lunta lisää ja tamppari lähtee liikkeelle mahdollisesti ensiviikon puolella. Latupohjille sekä monitoimitalolta löytyvälle mäenlaskupaikalle (hiihtomaa) on syksyllä suoritettu koneellinen raivaus, mutta vähäisen lumen aikaan varsinkin pitempien lenkkien puolella on epätasaisuutta ja lenkeillä voi törröttää pajukkoa.

Kiparin luonnonsuojelualueella pidetään talvella yllä parkkipaikkaa, josta Kiparille lähdetään nousemaan. Reittiä huipulle ei tietenkään voida pitää auki, mutta kävijöiden toimesta polku pääsääntöisesti pysyy hieman tampattuna.

Moottorikelkkareiteillä on suoritettu raivaustöitä paljon syksyn aikana mönkijäpartion toimesta. Reitit kulkevat monessa paikkaa suomaastoissa, joten vinssin käyttö reittihuollon aikana partiolle tuli tutuksi. Välit Keyritty-Lapinlahden raja sekä Keyritty-Juuan raja ovat kokonaisuudessaan tänä syksynä raivattuja ja Rautavaara-Sotkamo väliltä on pahimmat paikat raivattu. Myös vapaa-ajoalueen nauhoitus on käyty tarkastelemassa talvikautta varten kuntoon. Muistattehan, että hankkimalla Rautavaaran moottorikelkkailun kausitarran voitte edesauttaa moottorikelkkareittien kunnossa pysymistä ja käyttämällä yritysten tarjoamia palveluita ylläpidätte tarjontaa! 😊 Tämän kauden tarrat tulevat myyntiin lähiaikoina. Mikäli kelkkailijoita liikkuu reiteillä ennen tampparia, niin suosittelemme ajamaan reitin koko leveydeltä, jotta pohja tasaisesti kovettuisi. Tietoa esimerkiksi varoitusmerkkien puutteista voi laittaa kuntaan esimerkiksi verkkosivuilta löytyvällä palautelomakkeella.

Talviaktiviteettien puolesta voisimme toivoa talveksi tasaista pientä pakkasta ja sopivaa lumimäärää!