Tietoa kunnasta

 

Rautavaaran kunta tarjoaa yrittäjille, asukkaille ja matkailijoille luonnonläheistä elämisen laatua ja hyvät harrastusmahdollisuudet: Tiilikan kansallispuisto, kansainvälinen kurssi- ja luontomatkailukeskus Metsäkartano, lentokeskus harrasteilmailijoille, moottorikelkkailun runkoreitistö, hyvät tietoliikenneyhteydet (valokuitu) sekä Kiparin näköalapaikka.

Rautavaaran kunta kuuluu pitkien etäisyyksien kuntien joukkoon. Rautavaara on ainoa niin kutsuttu pitkien etäisyyksien kunta Pohjois-Savossa. Suomessa on yhteensä 28 pitkien etäisyyksien kuntaa.

Kolmen maakunnan risteyksestä Rautavaaralta on matkaa Kuopioon n. 100km, Iisalmeen 70km, Nilsiään ja Nurmekseen n. 50km ja Kajaaniin n. 90km.

Aito, suomalainen erämaa alkaa Rautavaaralta. Sen hiljaisuus ja luonnon omat äänet rauhoittavat mieltä.

Vaeltaja, marjastaja tai sienestäjä, erämaa odottaa Sinua. Koet mieleenpainuvia luontoelämyksiä puhtaassa ja turvallisessa ympäristössä. Monipuoliset erämaat ovat Rautavaaran erikoisuus. Ympärillä avautuvat tuhansien hehtaarien laajuiset metsäiset vaarat, erämaajärvet, harjut, rotkot, jokireitit ja suot.

Jylhä ja monivivahteinen luonto, kalavedet, hiekkarannat ja vaellusreitit nuotiopaikkoineen ja laavuineen kutsuvat keräämään luontoelämyksiä kaikkina vuodenaikoina.

Rautavaara on metsästäjien ja kalastajien keskuudessa tavoiteltu kohde. Eräharrastuksia varten ovat käytettävissä laajat valtion metsämaat.

 

Perustettu vuonna 1874
Maakunta Pohjois-Savo
Naapurikuntia Juuka, Lapinlahti, Kuopio, Nurmes, Sonkajärvi, Sotkamo, ja Valtimo
Pinta-ala 1200 km2
Väestö n. 1600

 

Sijainti kartalla

Rautavaaran kunnan palvelut kartta

Videot

Rautavaaran kirkonkylä
Tiilikkajärven kansallispuisto
Rouskunhiekka
Jokisuunniemi
Hiekkahäikkä