Iäkkäiden asumispalvelut

Asukkaiden hoiva ja  huolenpito asiakaslähtöisesti, luottamuksellisesti ja itsemääräämisoikeutta kunnioittaen oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Ympärivuorokautinen hoiva tarjoaa yksilöllisen ja turvallisen hoivan ja huolenpidon niille ikäihmisille ja erityisryhmien asukkaille, jotka eivät selviydy omissa kodeissaan muiden sosiaalipalvelujen turvin. Asukkaiden omia voimavaroja ja toimintakykyä tuetaan päivittäisissä hoivatilanteissa yksilöllisesti.

Intervalli- ja lyhytaikaishoiva mahdollistaa nopeita kotiuttamisia vuodeosastolta ja sairaaloista. Saattohoitoa toteutetaan yksiköissä niissä tilanteissa, kun lääkäri arvioi sen asukkaalle turvalliseksi.

Asukas on vuokrasuhteessa vastaten vuokrasta, sähkö- ja vesimaksusta, lääke- ja hygieniakustannuksista, pyykkipalvelusta sekä ateriapalvelusta. Hoivamaksu määräytyy voimassa olevan sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksulain maksimimaksun mukaisesti tulojen perusteella. Perusmaksua peritään 48€/kk.

Asumispalveluyksikkö Päivänsini 

Asukashuoneita on 14 ja lisäksi yksi kahden huoneen käsittävä asunto, mitä voidaan käyttää pariskunnan asuntona tai eriyttää  kahdeksi yksittäiseksi asunnoksi.

Asumispalveluyksikkö Hopeapaju 

Yksikössä on 12 asukashuonetta, joista yhteen on mahdollista asuttaa aviopari tai hoitaa happea tarvitsevia asukkaita.

Asumispalveluyksikkö Niittyvilla on 10 asukashuoneen käsittävä muistisairaiden yksikkö.

 

Vanhustyönjohtaja
Kaija Leskinen
puh. 040 860 8241
kaija.leskinen@rautavaara.fi

Vastaava sairaanhoitaja
(Asumispalveluiden esimies)
Maarit Pitkänen
puh. 040 860 8286
maarit.pitkanen@rautavaara.fi

Kotitie 4
73900 Rautavaara