Siirry sisältöön
Päiväkodin johtaja
Johanna Rantsi
puh. 044 452 5795
johanna.rantsi@rautavaara.fi

Päiväkoti / varhaiskasvatuspalvelujen toimisto
Koulutie 8
73900 Rautavaara

Perhepäivähoito

Rautavaaran kylän keskustan läheisyydessä toimii tällä hetkellä kaksi perhepäivähoitajaa.

Perhepäivähoito on pienessä ryhmässä toteutettavaa varhaiskasvatusta, jota Rautavaaralla tarjotaan hoitajien kotona annettavana perhepäivähoitona. Pienimmät varhaiskasvatukseen tulevat lapset pyritään sijoittamaan perhepäivähoitoon ryhmän pienen koon ja kodinomaisuuden vuoksi. Suhde yhteen, pysyvään hoitajaan on ratkaisevan tärkeä vuoden tai kahden ikäisen taaperon kehitykselle. Myös heidän sisaruksensa pyritään perheen niin toivoessa sijoittamaan samalle perhepäivähoitajalle. Huoltajien varhaiskasvatuspaikkatoiveita toteutetaan mahdollisuuksien mukaan ottaen huomioon myös pedagogiset perusteet sopivan ryhmän valinnassa.

Pienimmille päivähoitoon hakeville tarjotaan ensisijaisesti perhepäivähoitoa. Näin ollen tarpeen vaatiessa vanhimmat lapset siirtyvät päiväkotiin. Päiväkotihoito tukee vanhempia lapsia esikouluun siirtymisessä.

Kodeissaan työskentelevät perhepäivähoitajat vastaavat oman ryhmänsä toiminnasta. Myös perhepäivähoidossa toiminnan perustana ovat kunkin lapsen oman varhaiskasvatussuunnitelman mukaiset tavoitteet, vahvuudet ja tuen tarpeet. Perhepäivähoidon johtaminen tukee perhepäivähoitajien tavoitteellista toiminnan suunnittelua ja toteuttamista sekä ohjaa perhettä erityisen tuen piiriin hakeutumisessa lapsen sitä tarvitessa.

Perhepäivähoidon varahoitopisteenä toimii Rautavaaran päiväkoti.

Päiväkoti / varhaiskasvatuspalvelujen toimisto
Koulutie 8
73900 Rautavaara