Siirry sisältöön

Sosiaaliohjaaja
Erja Jonninen
puh. 040 860 8260
erja.jonninen@rautavaara.fi

Avohuollon ohjaaja
Sanna Tuovinen
puh. 040 860 8175
sanna.tuovinen­@rautavaara.fi

Kehitysvammaisten erityishuollon palvelut

Avohuollon ohjaus

Rautavaaran kunnassa tuotetaan kehitysvammaisille kuntalaisille asumispalvelua, päivä- ja työtoimintaa ja palveluohjausta. Kaikki uudet kehitysvammaiset ohjautuvat palveluihin palveluohjauksen kautta. Palveluohjauksessa annetaan kehitysvammaisille ja heidän läheisille neuvontaa, ohjausta ja tietoa.

Asumispalveluyksikkö Poutapilvi

Rautavaaralla tarjotaan kehitysvammaisille kuntalaisille asumispalveluja Poutapilven asumisyksikössä ja Rautaharjun tukiasunnoissa. Poutapilven asumisyksikössä tarjotaan tehostettua palveluasumista aikuisille kehitysvammaisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista hoitoa ja ohjausta.

Rautaharjun tukiasunnot sijaitsevat Poutapilven läheisyydessä. Tukiasumisessa kehitysvammaisille asukkaille tarjotaan palveluja kunkin asukkaan yksilöllisten tarpeiden mukaan. Tuettu asuminen on tarkoitettu kehitysvammaisille aikuisille, jotka tarvitsevat kuntouttavaa tai muuta tukea pystyäkseen asumaan itsenäisesti.

Päivätoiminta Touhutupa

Päivätoiminnan tavoitteena on ohjata aikuisia kehitysvammaisia henkilöitä aikuisuuteen ja itsenäisyyteen. Päivätoiminta ja avotyö ovat osa kuntoutujien arkea. Päivätoiminnan toimintamuotoja ovat päivätoiminta toimintaryhmässä sekä avotyö. Päivätoiminta tarjoaa myös toimintaa mielenterveyskuntoutujille.

Sosiaaliohjaaja
Erja Jonninen
puh. 040 860 8260
erja.jonninen@rautavaara.fi

Avohuollon ohjaaja
Sanna Tuovinen
puh. 040 860 8175
sanna.tuovinen­@rautavaara.fi