Siirry sisältöön

Rautavaara.fi sivuilla olevat SOTE osat ja alasivut eivät päivity. Sivut poistetaan rautavaara.fi ympäristöstä. Sivuilla olevat yhteystiedot eivät ole ajantasaiset.

Saat tietoa Pohjois-Savon hyvinvointialueesta tätä linkkiä tai viereistä logoa klikkaamallapohjois-savon hyvinvointialue logo

Kriisitilanne

Elämässä voi tulla eteen yllättäviä tilanteita, joihin tarvitsemme tukea. On tärkeää, että kriisitilanteessa et jää yksin. Kriisitilanne on usein yllättävä, etkä pysty siihen varautumaan etukäteen. Kriisi voi olla esim. onnettomuus, tulipalo, kuolema, rikoksen uhriksi joutuminen, oma tai läheisen vakava sairastuminen, perhe- tai lähisuhdeväkivalta kokemus.

Kriisitilanteissa voit ottaa virka-aikana suoraan yhteyttä sosiaalitoimeen. Virka-ajan ulkopuolella kriisitilanteissa otetaan yhteyttä sosiaalipäivystykseen. Rikosuhripäivystys RIKU tarjoaa rikoksen uhriksi joutuneelle, hänen läheiselleen tai rikosasiassa todistavalle tukea ja neuvontaa. Turvakodista saa tukea ja ympärivuorokautista asumispalvelua väkivaltatilanteissa.

Hätätilanteessa ota yhteys hätäkeskukseen, puh: 112.