Takaisin

Uutta virtaa matkailun kehittämiseen Rautavaaralla

Matkailua yhdessä kehittävän yritysverkoston toiminta polkaistaan käyntiin Rautavaaralla piakkoin. Koronakriisin vaikutukset ovat osuneet laajasti yrityksiin ja nyt on haettava ratkaisuja ja kehitettävä uutta. Yhdessä kehitettävät palvelutuotannon mallit tähtäävät sillan rakentamiseen koronaepidemian jälkeiseen aikaan jolloin ihmisten liikkuminen on jälleen mahdollista ja yritykset voivat taas myydä palvelujaan.

Toiminta mahdollistuu käytännössä, kun Pohjois-Savon liitto myönsi rahoituksen haussa olleesta ylimääräisestä EAKR-rahoituksesta Rautavaaran kunnan hakemalle Live Like a Local in Rautavaara –hankkeelle.

Tuotteistamista sekä uusia kanavia markkinointiin ja myyntiin

Tämän vuoden aikana yritykset saavat apua tuotteistamiseen, markkinointiin ja myyntiin matkailun asiantuntijoiden johdolla. Yhteisissä työpajoissa tuotteistetaan rautavaaralaisia elämyksiä matkailijoille.

Kuluvan vuoden aikana rakennetaan Visit Rautavaara –verkkosivusto kunnan uudistettavien verkkosivujen yhteyteen. Uuteen matkailun sivustoon kootaan näkyväksi kaikki matkailijoita kiinnostavat kohteet, aktiviteetit ja palvelut Rautavaaralla. Tämän lisäksi perustetaan verkkokauppa, jossa matkailijoille tarjottavat elämykset on selkeästi kuvattu tuotteiksi ja josta ne voi ostaa.

Poikkeuksellinen kevät on saanut ihmiset kiinnostumaan uudella tavalla luonnossa liikkumisesta. Luontokohteet ja kotimaan matkailu ovat nousemassa vahvasti vaihtoehdoksi ulkomaille suuntautuvalle matkailulle. Rautavaaran luonto tarjoaa tähän monipuoliset puitteet.

Yritysverkostoon liittyminen

Yritysverkoston ensimmäiseen kokoontumiseen 3.6.2020  ilmoittautuminen

Yhteystiedot:
Rautavaaran kunta
Hanke- ja elinkeinokoordinaattori
Tuula Palojärvi
puh. 044 452 5712
tuula.palojarvi@rautavaara.fi