Takaisin

Työttömien tukitoimet kantavat hedelmää Rautavaaralla

Työttömien määrä Rautavaaralla on pysytellyt vuoden 2018 tasolla, selviää Työ- ja elinkeinoministeriön viimeisimmistä työnvälitystilastoista. Pitkäaikaistyöttömien määrä laski vuosien 2017 ja 2018 aikana 48 prosenttia.

-Pitkäaikaistyöttömien määrän rajuun laskuun viime ja toissa vuoden aikana vaikutti oleellisesti meidän muuttunut ja tehostunut toimintatapa. Työttömyyttä alettiin hoitaa systemaattisesti yhdessä sosiaalitoimen ja elinkeinopalvelujen kanssa, kertoo kunnanjohtaja Henri Ruotsalainen.

Uutta toimintatapaa lähdettiin kehittämään ja tehostamaan keväällä 2018 käynnistyneen ja tämän vuoden loppuun kestävän MYÖ, TYÖ, HYÖ! -hankkeen kautta. Pitkäaikaistyöttömien työ- ja toimintakykyä selvitetään yhdessä eri toimijoiden välisen yhteistyön ja moniammatillisen tiimin avulla.

Toimintakykyselvityksen jälkeen henkilöt ohjataan vierellä kulkien hakemaan yksilöllisesti heille sopivaa jatkovaihtoehtoa. Näitä ovat esimerkiksi tukitoimet työllistymiseen työmarkkinoille, kouluttautuminen, kuntouttava työtoiminta tai eläkemahdollisuuksien selvittäminen. -Hankkeen myötä pitkäaikaistyöttömyys Rautavaaralla on saatu pysymään matalana edelleen, iloitsee kunnanjohtaja Ruotsalainen.

Uusilla toimintatavoilla on ollut vaikutusta myös nuorten tilanteeseen. Alle 25–vuotiaiden työttömien määrä on vaihdellut suuresti vuosien 2016 -2017 aikana, mutta pysyi maltillisena koko vuoden 2018 ajan.  Alkuvuoden 2019 aikana nuoria työttömiä on ollut hiukan edellistä vuotta vähemmän.

Uusien avoimien työpaikkojen määrä lisääntyi Rautavaaralla yli 70 prosenttia edellisen vuoden vastaavasta ajankohdasta. Kesäkuun lopussa Rautavaaralla oli 19 avointa työpaikkaa. Näistä osa oli julkisen puolen työpaikkoja mm. hoiva-alalla. Yksityisen puolen avoimet työpaikat painottuivat palvelualoille.

 

Lisätietoja:
Rautavaaran kunnanjohtaja Henri Ruotsalainen, p. 040 860 8180.
Työkoordinaattori Tarja Selkimäki, p. 040 860 8229.

RAUTAVAARAN KUNTA