Takaisin

Tietoa yrityksille koronan vaikutuksista ja tukitoimista

Korona on kolahtanut yrityksiin kovalla kädellä. Tietoa koronan vaikutuksista ja toimenpiteistä siihen liittyen tulvii nyt kaikkialta ja tieto elää kaiken aikaa. Monet toimenpiteet näyttävät olevan työn alla siten, että niistä ei ole vielä tarkempaa tietoa saatavilla.

Tähän tiedotteeseen on koottu linkkejä, joiden kautta löytyy tämän hetkistä tietoa. Tilanteen omassa yrityksessä käydessä vaikeaksi, ei kannata jäädä odottamaan, vaan ottaa aktiivisesti yhteyttä omaan pankkiin, verohallintoon, vakuutusyhtiöön jne. tilanteen mukaan ja neuvotella järjestelyistä. Monet em. tahoista ovat jo ilmoittaneet valmiuksista järjestelyihin.

Kuntaan on tullut asian tiimoilta useita yhteydenottoja. Tällä hetkellä suoraa rahallista tukea ei kunnan ole valitettavasti mahdollista jakaa. Seuraamme tilannetta ja olemme aktiivisesti asiaa edistämässä, mikäli valtio osoittaa kuntien kanavoitavaksi em. tukea tai tulee muita asiaan liittyviä päätöksiä. Tilanne on kuitenkin edennyt niin nopeasti, että tällä hetkellä kaikki tämän suuntaiset ajatukset ovat vain arvailuja.

Seuraamme kunnassa uutisointia aiheesta ja tiedotamme lisää tarpeen mukaan.

Savon Sissit –puhelinpalvelu
Savon Yrittäjät avaa Savon Sissit puhelinpalvelun koronakriisistä kärsiville yrittäjille. Joukko kokeneita savolaisia rahoitus,-yritysneuvonta,-ja lakipalvelun konkareita ja asiantuntijoita haluavat tarjota vapaaehtoista neuvonta-apua yrityksille koronakriisiin liittyen. Palvelu on ilmainen eikä edellytä yrittäjäjärjestön jäsenyyttä.
https://www.yrittajat.fi/savon-yrittajat/a/uutiset/622008-savon-sissit-puhelinpalvelu  

Yritys-Suomi Talousapu
Neuvontapalvelu neuvoo maksuvaikeuksiin joutuneita yrityksiä. Talousapu neuvontapalvelusta saat myös ohjeita miten toimia koronakriisin yritystoiminnalle aiheuttamissa tilanteissa.
https://www.suomi.fi/palvelut/puhelinasiointi/yritys-suomi-talousapu-neuvontapalvelu-elinkeino-liikenne-ja-ymparistokeskus/1e2d4b82-36d7-4fa8-bdd6-4c5b46afc6bb 

Business Finland
Business Finland avaa torstaina 19.3. kaksi uutta rahoituspalvelua, joiden avulla pienet ja keskisuuret yritykset voivat kehittää ratkaisuja koronaviruksen aiheuttamiin ongelmiin.
Liiketoiminnan kehitysrahoitus häiriötilanteissa, rahoitushaku aukeaa 
https://www.businessfinland.fi/suomalaisille-asiakkaille/palvelut/rahoitus/hairiotilannerahoitus/ 
Tietoa suomalaisille yrityksille Koronaviruksesta
https://www.businessfinland.fi/suomalaisille-asiakkaille/koronavirus/ 

Finnvera
Kysymyksiä ja vastauksia koronan vaikutuksiin yrityksen taloudessa
https://www.finnvera.fi/finnvera/uutishuone/uutiset/kriisi-vaikuttaa-yrityksen-kassavirtaan-katso-kysymyksia-ja-vastauksia-koronan-vaikutuksiin-yrityksen-taloudessa 


Verohallinto
Ajankohtaista nyt: Koronatilanne voi aiheuttaa yrittäjille, yrityksille ja kirjanpitäjille vaikeuksia hoitaa veroasioita. Yrityksen veroilmoitukselle voi hakea lisäaikaa ja ilmoituksen myöhästymismaksu voidaan jättää perimättä perustellusta erityisestä syystä. Erityiseksi syyksi lasketaan esimerkiksi sairastuminen. Jos yrityksellä on maksuvaikeuksia, voi veroille hakea maksujärjestelyä. Huomaa myös, että voit hakea ennakkoveroon muutosta OmaVerossa, jos yrityksen tulos näyttää muodostuvan arvoitua pienemmäksi.
Verohallinto tukee yrityksiä tässä poikkeuksellisessa tilanteessa tehostamalla edellä mainittujen asioiden käsittelyä. Myös arvonlisäveron palautusten käsittelyä tehostetaan. Verohallinnossa selvitetään tällä hetkellä mahdollisia helpotuksia verojen maksujärjestelyn ehtoihin yhteistyössä valtiovarainministeriön kanssa. 
Koronatilanteen päivittyvä uutissivu:
https://www.vero.fi/tietoa-verohallinnosta/uutishuone/uutiset/uutiset/2020/korona/ 

Suomen Yrittäjät
Kaikki koronasta yrittäjälle
https://www.yrittajat.fi/yrittajat/kaikki-koronasta-yrittajalle 


TIEDOTE